Am testat 4 gadgeturi de bucătărie de la Diqis

Pentru că vrem să ne respectăm promisiunea de a oferi clienților noștri doar produse premium, am încercat chiar noi produsele din magazinul on-line www.diqis.ro. Am ales 4 dintre gadgeturile noastre pentru bucătărie preferate și le-am testat calitatea și funcționalitățile. Concluzia? Aceste gadgeturi de bucătărie nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică de preparare a specialităților culinare preferate!

Foarfeca pentru verdeață

Foarfeca pentru verdeață este preferata noastră. În plus, este printre cele mai populare gadgeturi de bucătărie din lume. Nu ne-am mulțumit cu pozele furnizate de Brabantia și am descoperit chiar noi cum este să te îndrăgostești de foarfeca pentru verdeață de la prima utilizare. Cine nu folosește mărar sau leuștean pentru a aromatiza ciorba? Știi că pentru salata tabouleh trebuie să toci 3 legături de pătrunjel? Șă nu uităm că trebuie să pui și mentă. De ce să toci atât de multă verdeață cu cuțitul? Cu foarfeca de la Brabantia totul devine o joacă de copii. Pentru că este anotimpul legumelor proaspete, ceapa verde este vedeta sezonului. Ceapa verde înlocuiește cu succes ceapa uscată în salate de sezon și chiar și în mâncăruri gătite. Ceapă verde am tocat și noi și gândul nostru deja zbura la o salată răcoroasă de legume proaspete.

Tocătorul manual pentru legume

Am prins din zbor gândul unei gospodine: “Mă duc la cumpărături. Ai mei vor ciorbă de găină. Ar fi atât de simplu dacă nu ar trebui să pregătesc zarzavatul.” Tocarea zarzavatului durează destul de mult și, la sfârșit, cu siguranță te doare degetul de la cuțit. Personal, nu-mi place să toc ceapă. Și, ceapa călită este baza pentru majoritatea mâncărurilor. Tocătorul pentru legume manual a fost o adevărată revelație. În câteva secunde am obținut ceapă tocată pentru sosul meu preferat pentru paste. Și nu numai pentru ceapă este foarte folositor tocătorul. Tot zarzavatul pentru ciorbă poate fi tocat rapid. Tot ce trebuie să faci este să tai legumele în bucăți, să le pui în tocător și să acționezi lamele în funcție de cât de fin tăiat vrei să fie zarzavatul. Noi am pregătit un mini zarzavat și am folosit ceapă, roșii, ardei și morcov. Tocătorul se descurcă la fel de bine și cu țelină sau păstârnac. Cum s-ar zice, tragi de fir și zarzavatul este gata tocat. 

Răzătoarea pentru brânză

Furnizorul nostru Moha ne-a obișnuit cu gadgeturi de bucătărie cu funcționalități practice cărora am putea să nu le simțim lipsa; asta până în momentul în care le încercăm și ne dăm seama că putem face mai ușor unele lucruri. Răzătoarea pentru brânză Molino este unul dintre ele. Dacă tot ne gândim la o salată de vară din legume proaspete, adăugăm un dressing fresh cu zeamă de lămâie și câteva feliuțe subțiri de parmezan. Gustul deosebit al parmezanului se împletește perfect cu consistența crocantă a legumelor fresh. Ca să nu te chinuiești cu o răzătoare clasică, soluția este răzătoarea pentru brânză Molino. Din câteva mișcări obții fâșii perfecte pentru a-ți asezona salata. Să nu-i uităm nici pe iubitorii de paste. Punem lama pentru răzuire fină și adăugăm peste paste un strat generos de cașcaval. Poți răzui brânza direct peste preparatele tale preferate, fără să murdărești altă răzătoare și alt recipient în care să colectezi brânza rasă.

Gadgeturi de bucătărie populare- răzătoarea Mandoline

Rămânem în zona legumelor proaspete de primăvară și facem cunoștință cu un gadget de bucătărie foarte celebru: răzătoarea mandolină. În plus, această răzătoare vine la pachet cu un bol mare cu capac pe care îl puteți folosi pentru a prepara salata direct în el. Răzătoarea se fixează pe bol și este gata să fie folosită. Poți felia cu ușurință orice tip de legume și poți alege tipul de tăiere, fin, mediu sau grosier. De asemenea, poți răzui ceapă, morcovi sau varză și să obții zarzavat pe care apoi îl amesteci direct în bol. Dacă ai mulți invitați la masă și trebuie să faci o salată mare, răzătoarea mandolină îți va ușura munca.

Fără să folosești deloc cuțitul, feliezi rapid toate legumele și apoi, cu accesoriul pentru brânză adaugi un topping delicios din brânzeturi de sezon. În plus, cu accesoriul de tăiere pentru cartofi pai vei obține cartofi tăiați perfect pentru prăjit. Care dintre cele 4 gadgeturi de bucătărie este preferatul tău?