Contactează-ne: +40 0749 156 857
E-mail: [email protected]

Diqis

Coș de cumpărături 0
0,00 RON
Transport Gratuit dacă mai cumperi de .

Arhive Lunare: Aprilie 2016

  1. Pregătiri de Paște cu Diqis și Dana Burlacu – Ouă vopsite natural (II)
    26
    Apr

    Pregătiri de Paște cu Diqis și Dana Burlacu – Ouă vopsite natural (II)

    Dacă v-a plăcut cum am făcut împreună cu Dana Burlacu pasca de Paște, e timpul să vă povestim mai multe despre ouăle vopsite natural. Ne-am întrebat mereu cum vopsim ouăle natural și dacă o să ne iasă. Prin urmare, aceasta a fost ocazia perfectă să încercăm.

    Am folosit 10 ouă cu coaja albă. Se poate și cu ouă cu coaja bej. Trebuie să știți doar că rezultatul final o să depindă și de culoarea ouălor. Am spălat ouăle, am pregătit ingredientele secrete, adică produsele care vor da culoare:

    - varză roșie (o mână jumate de varză pentru 4 ouă albastre, mov)

    - coji de ceapă (coji de la 4 cepe pentru 3 ouă roșii, portocalii) 

    - turmeric (curcumină) (jumătate de plic pentru 3 ouă galbene)

    Cantitatea o stabiliți în funcție de numărul ouălor. Dana a pregătit în trei crăticioare de 1,5 l tot ce-i trebuie. A pus varza la fiert cu apă și coaja de ceapă. Le-a fiert cam 15 minute pe fiecare. După, a scos varza și ceapa și a lăsat apa să se răcească. A pus 1

    Citește mai departe
  2. Suntem, pentru al doilea an, alături de Food Revolution Day
    26
    Apr

    Suntem, pentru al doilea an, alături de Food Revolution Day

    Compania Frarom Internațional Est susține și în acest an ca sponsor Food Revolution Day, evenimentul care celebrează alimentația sănătoasă în contextul unor teme de interes precum educația alimentară, oprirea obezității, nutriția copiilor, irosirea alimentelor sau cumpăratul responsabil.

    La Iași, Food Revolution Day se desfășoară pe 20 mai 2016 la Casa Pogor, începând cu ora 14, și este conceput ca un “garden party” cu intrare liberă. Evenimentul constă în acest an în ateliere gastronomice pentru copii și adulți, un seminar de alimentație sănătoasă și degustări de preparate și produse locale.

    Atelierul pentru copii cuprinde prepararea unor mâncăruri precum salata colorată cu crutoane, bruschette cu sos pesto și brânză sau paste de dovlecel cu sos de roșii, preparate atractive prin culori și arome, ușor de gătit de cei mici. Locurile la ateliere se rezervă pe baza unui formular online.

    Suntem alături de mișcarea Food Revoluțion Day pentru al doilea an consecutiv,

    Citește mai departe
  3. Pregătiri de Paște cu Diqis și Dana Burlacu – Pasca (I)
    25
    Apr

    Pregătiri de Paște cu Diqis și Dana Burlacu – Pasca (I)

    În cazul în care nu ați reușit să vedeți Live-ul de pe Facebook realizat săptămâna trecută împreună cu Dana Burlacu de la Prăjiturici și altele, facem o recapitulare a ceea ce s-a întâmplat. Am pregătit împreună o pască cu blat de pandișpan și smântână. Pentru că am și testat-o, normal, vă confirmăm că a ieșit foarte, foarte delicioasă. Gustul aduce cu cel al cheescake-ului. Fină și gustoasă.

    Rețeta o puteți găsi la Dana pe blog, noi vă putem spune câteva despre ustensilele pe care le-am folosit pentru a pregăti rețeta. Ce am învățat? Că e bine să-ți pregătești ingredientele din timp și nu pe măsură ce gătești. - boluri - spatulă din silicon - tavă de copt - cântar de bucătărie - 2 boluri mai micuțe - platou rotativ cu picior pentru servire Am ales Bol din inox pentru a bate albușurile, pentru că modelul prezentat avea un înveliș exterior din silicon, ceea ce-l împiedica să alunece. Dacă nu aveți cine știe ce mixer sofisticat, bolul acesta e ideal. Discutam cu Dana despre spatu

    Citește mai departe
  4. Cel mai simplu mod de a usca rufele
    04
    Apr

    Cel mai simplu mod de a usca rufele

    Uscătoarele automate de rufe câștigă popularitate, devenind un accesoriu obișnuit în tot mai multe case. Cu toate acestea, uscătoarele automate de rufe au câteva dezavantaje majore, la care mulți dintre noi nu ne gândim înainte să le cumpărăm:

    - ocupă spațiu permanent, neputând fi pliate și depozitate atunci când nu sunt folosite,

    - consumă până la 90% din totalul de energie electrică necesar spălării și uscării unei încărcături,

    - cresc temperatura în încăperea unde sunt amplasate, iar acesta nu e un lucru de dorit, mai ales vara,

    - cel mai important: deteriorează țesăturile când acestea sunt uscate repetat în acest aparat electrocasnic.

    Care este alternativa? Clasica soluție a bunicii, care întindea rufele pe frânghie și le țintuia cu cârlige ca să prevină împrăștierea lor la o pală mai violentă de vânt, dar reinventată sub forma unor uscătoare de rufe moderne. Diqis

    Citește mai departe