Arhive Lunare: Aprilie 2016
-
Pregătiri de Paște cu Diqis și Dana Burlacu – Ouă vopsite natural (II)
Autor: Ioanna OlărescuCategorii: Sfaturi si ideiDacă v-a plăcut cum am făcut împreună cu Dana Burlacu pasca de Paște, e timpul să vă povestim mai multe despre ouăle vopsite natural. Ne-am întrebat mereu cum vopsim ouăle natural și dacă o să ne iasă. Prin urmare, aceasta a fost ocazia perfectă să încercăm.
Am folosit 10 ouă cu coaja albă. Se poate și cu ouă cu coaja bej. Trebuie să știți doar că rezultatul final o să depindă și de culoarea ouălor. Am spălat ouăle, am pregătit ingredientele secrete, adică produsele care vor da culoare:
- varză roșie (o mână jumate de varză pentru 4 ouă albastre, mov)
- coji de ceapă (coji de la 4 cepe pentru 3 ouă roșii, portocalii)
- turmeric (curcumină) (jumătate de plic pentru 3 ouă galbene)
Cantitatea o stabiliți în funcție de numărul ouălor. Dana a pregătit în trei crăticioare de 1,5 l tot ce-i trebuie. A pus varza la fiert cu apă și coaja de ceapă. Le-a fiert cam 15 minute pe fiecare. După, a scos varza și ceapa și a lăsat apa să se răcească. A pus 1
-
Suntem, pentru al doilea an, alături de Food Revolution Day
Autor: Ioanna OlărescuCategorii: EvenimenteTag-uri: sambata , revolution , partener , jamie oliver , iasi , food revolution day , food , casa pogor , 20 maiCompania Frarom Internațional Est susține și în acest an ca sponsor Food Revolution Day, evenimentul care celebrează alimentația sănătoasă în contextul unor teme de interes precum educația alimentară, oprirea obezității, nutriția copiilor, irosirea alimentelor sau cumpăratul responsabil.
La Iași, Food Revolution Day se desfășoară pe 20 mai 2016 la Casa Pogor, începând cu ora 14, și este conceput ca un “garden party” cu intrare liberă. Evenimentul constă în acest an în ateliere gastronomice pentru copii și adulți, un seminar de alimentație sănătoasă și degustări de preparate și produse locale.
Atelierul pentru copii cuprinde prepararea unor mâncăruri precum salata colorată cu crutoane, bruschette cu sos pesto și brânză sau paste de dovlecel cu sos de roșii, preparate atractive prin culori și arome, ușor de gătit de cei mici. Locurile la ateliere se rezervă pe baza unui formular online.
Suntem alături de mișcarea Food Revoluțion Day pentru al doilea an consecutiv,
-
Pregătiri de Paște cu Diqis și Dana Burlacu – Pasca (I)
Autor: Ioanna OlărescuCategorii: Sfaturi si ideiÎn cazul în care nu ați reușit să vedeți Live-ul de pe Facebook realizat săptămâna trecută împreună cu Dana Burlacu de la Prăjiturici și altele, facem o recapitulare a ceea ce s-a întâmplat. Am pregătit împreună o pască cu blat de pandișpan și smântână. Pentru că am și testat-o, normal, vă confirmăm că a ieșit foarte, foarte delicioasă. Gustul aduce cu cel al cheescake-ului. Fină și gustoasă.
Rețeta o puteți găsi la Dana pe blog, noi vă putem spune câteva despre ustensilele pe care le-am folosit pentru a pregăti rețeta. Ce am învățat? Că e bine să-ți pregătești ingredientele din timp și nu pe măsură ce gătești. - boluri - spatulă din silicon - tavă de copt - cântar de bucătărie - 2 boluri mai micuțe - platou rotativ cu picior pentru servire Am ales Bol din inox pentru a bate albușurile, pentru că modelul prezentat avea un înveliș exterior din silicon, ceea ce-l împiedica să alunece. Dacă nu aveți cine știe ce mixer sofisticat, bolul acesta e ideal. Discutam cu Dana despre spatu
-
Cel mai simplu mod de a usca rufele
Autor: Ioanna OlărescuUscătoarele automate de rufe câștigă popularitate, devenind un accesoriu obișnuit în tot mai multe case. Cu toate acestea, uscătoarele automate de rufe au câteva dezavantaje majore, la care mulți dintre noi nu ne gândim înainte să le cumpărăm:
- ocupă spațiu permanent, neputând fi pliate și depozitate atunci când nu sunt folosite,
- consumă până la 90% din totalul de energie electrică necesar spălării și uscării unei încărcături,
- cresc temperatura în încăperea unde sunt amplasate, iar acesta nu e un lucru de dorit, mai ales vara,
- cel mai important: deteriorează țesăturile când acestea sunt uscate repetat în acest aparat electrocasnic.
Care este alternativa? Clasica soluție a bunicii, care întindea rufele pe frânghie și le țintuia cu cârlige ca să prevină împrăștierea lor la o pală mai violentă de vânt, dar reinventată sub forma unor uscătoare de rufe moderne. Diqis
- Septembrie 2023
- Octombrie 2022
- Aprilie 2022
- Decembrie 2020
- Octombrie 2020
- Septembrie 2020
- Iulie 2020
- Iunie 2020
- Aprilie 2020
- Februarie 2020
- Ianuarie 2020
- Decembrie 2019
- Noiembrie 2019
- Octombrie 2019
- Septembrie 2019
- August 2019
- Iulie 2019
- Iunie 2019
- Mai 2019
- Aprilie 2019
- Martie 2019
- Februarie 2019
- Ianuarie 2019
- Decembrie 2018
- Noiembrie 2018
- Octombrie 2018
- Septembrie 2018
- August 2018
- Iulie 2018
- Iunie 2018
- Mai 2018
- Aprilie 2018
- Ianuarie 2018
- Decembrie 2017
- Noiembrie 2017
- Octombrie 2017
- Septembrie 2017
- August 2017
- Iulie 2017
- Iunie 2017
- Mai 2017
- Aprilie 2017
- Martie 2017
- Februarie 2017
- Ianuarie 2017
- Decembrie 2016
- Noiembrie 2016
- Octombrie 2016
- Septembrie 2016
- August 2016
- Iulie 2016
- Iunie 2016
- Aprilie 2016
- Martie 2016
- Decembrie 2015
- Noiembrie 2015
- Octombrie 2015
- August 2015
- Iulie 2015
- Iunie 2015
- Mai 2015
- Aprilie 2015
- Martie 2015
- diqis
- brabantia
- reduceri
- bucatarie
- accesorii bucatarie
- razatoare multifunctionala
- idei
- online
- gadgeturi bucatarie
- brabantia romania
- reducere
- cadouri
- thermos
- geant? termoizolant?
- platou
- cratita
- masa
- oala
- accesorii
- ustensile de bucatarie
- trucuri in bucatarie
- idei in bucatarie
- idei practice pentru bucatarie
- 30%
- gadgeturi de bucatarie
- recipient preparare dressing
- presa usturoi
- cosuri de gunoi
- nunt?
- set tac�muri
- paste
- attraction
- pyrex
- recipient pentru hidratare
- noutati
- uscator
- rufe
- rotativ
- decoratiuni
- casa
- uscator de rufe
- craciun
- tacamuri
- cadou
- inox
- usturoi
- presa
- sticla
- legume
- rasnita