Pregătiri de Paște cu Diqis și Dana Burlacu – Ouă vopsite natural (II)

Dacă v-a plăcut cum am făcut împreună cu Dana Burlacu pasca de Paște, e timpul să vă povestim mai multe despre ouăle vopsite natural. Ne-am întrebat mereu cum vopsim ouăle natural și dacă o să ne iasă. Prin urmare, aceasta a fost ocazia perfectă să încercăm.

Am folosit 10 ouă cu coaja albă. Se poate și cu ouă cu coaja bej. Trebuie să știți doar că rezultatul final o să depindă și de culoarea ouălor. Am spălat ouăle, am pregătit ingredientele secrete, adică produsele care vor da culoare:

- varză roșie (o mână jumate de varză pentru 4 ouă albastre, mov)

- coji de ceapă (coji de la 4 cepe pentru 3 ouă roșii, portocalii) 

- turmeric (curcumină) (jumătate de plic pentru 3 ouă galbene)

Cantitatea o stabiliți în funcție de numărul ouălor. Dana a pregătit în trei crăticioare de 1,5 l tot ce-i trebuie. A pus varza la fiert cu apă și coaja de ceapă. Le-a fiert cam 15 minute pe fiecare. După, a scos varza și ceapa și a lăsat apa să se răcească. A pus 1-2 linguri de oțet și ouăle fierte și le-am lăsat în borcane până a doua zi dimineața. Rețeta exactă o puteți citi aici.

Din varza roșie au ieșit ouă movulii spre albastru, iar din cojile de ceapă portocalii/roșii.

Pentru ouăle galbene, a folosit turmeric. A dizolvat turmericul în apă, iar pentru această operațiune am fiert ouăle în turmeric.

În cazul în care vă întrebați dacă se pătează vasele sau crăticioarele folosite. Răspunsul este că se curăță foarte ușor. Noi am folosit, de exemplu, crăticioare cu interior anti-aderent și s-au curățat foarte bine, nu s-au pătat. Pentru servirea ouălor, aici imaginația să vă fie ghid: de la salate, la ouă cu ceapă la ouă cu piper.

Noi am ales să le punem într-un coș din răchită pentru prezentare și apoi am făcut o salată de primăvară cu ceapă verde. Poftă bună să aveți!