Secretul unui Paște fără griji: Pasca fără aluat!
Ioanna Olărescu
-
Aprilie 19, 2022
Întrucât mai este doar o săptămână până la sărbătorile Pascale, vă propunem astăzi un preparat accesibil și în același timp, super gustos: Pasca fără aluat.
Rețeta este preluată de pe https://savoriurbane.com/ și puteți găsi aici rețeta ce ne-a inspirat pentru acest articol, cu poze pentru fiecare pas.

Ingrediente
• 275 g brânză de vaci mai grasă, bine scursă de zer
• 200 g cremă de brânză (gen Philadelphia, Almette sau alte mărci)
• 50 g făină de orez (sau făină obișnuită) sau amidon
• 75 g zahăr
• 2 ouă
• un praf de sare
• miezul de la ½ păstaie de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
• coajă de lămâie
• 80 g stafide
Pentru uns forma:
• 50 g unt
• 1 lingură pesmet
Mod de preparare
Se separă ouăle și se bat albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare.
Într-un alt castron, se amestecă restul ingredientelor, mai puțin stafidele, care se adaugă la final. Vanilia și coaja rasă de lămâie sunt foarte importante, deoarece fără ele, brânza este fadă, nu are gust și aromă.
Apoi, se adaugă treptat albușurile și se amestecă cu grijă, pentru a nu strivi albușul.

Se tapetează forma de copt cu un pic de unt și pesmet (dacă are fund detașabil, pe dedesubt se poate prinde hârtie de copt) și se toarnă compoziția de pască fără aluat în vas. Se coace 50 min la 160° C (foc mic spre mediu la cuptoarele cu gaz). Dacă măriți compoziția, timpul de coacere crește până la 70-80 de minute.
Pasca trebuie să devină aurie, ușor rumenă la suprafață.
Sfatul Diqisit: Folosește tăvi de calitate, pentru preparate perfecte, fără griji. Recomandăm utilizarea tăvilor Guardini, brand de top în ceea ce privește vasele de copt. Pentru această rețetă, tava rotundă detașabilă BNAT, este alegerea perfectă. Confecționată din oțel cu 2 straturi antiaderente naturale de ceară de Carnauba, are o antiaderență sporită, rezistă la temperaturi de până la 180° C și este rezistentă la zgârieturi. Învelișul antiaderent din ceară de Carnauba nu conține BPA-PFOA, fiind obținută din frunzele de palmier Copernicia și este rezultatul procesului natural al producției de ceară, create de copac.
Vă invităm să descoperiți și celelalte produse Guardini, lider în producția de forme și tăvi de copt, care răspund tuturor nevoilor și gusturilor.

După ce o scoateți din cuptor, se lasă la răcit în vas si se scoate apoi pe un platou.
Sfatul Diqisit: Servește masa de Paște cu diqis, cu ajutorul accesoriilor și ustensilelor potrivite! Găsești tot ce ai nevoie pentru o servire fără cusur aici.
© Savori Urbane
Poftă bună și mult spor la pregătiri! ❤️
Rețeta este preluată de pe https://savoriurbane.com/ și puteți găsi aici rețeta ce ne-a inspirat pentru acest articol, cu poze pentru fiecare pas.

Ingrediente
• 275 g brânză de vaci mai grasă, bine scursă de zer
• 200 g cremă de brânză (gen Philadelphia, Almette sau alte mărci)
• 50 g făină de orez (sau făină obișnuită) sau amidon
• 75 g zahăr
• 2 ouă
• un praf de sare
• miezul de la ½ păstaie de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
• coajă de lămâie
• 80 g stafide
Pentru uns forma:
• 50 g unt
• 1 lingură pesmet
Mod de preparare
Se separă ouăle și se bat albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare.
Într-un alt castron, se amestecă restul ingredientelor, mai puțin stafidele, care se adaugă la final. Vanilia și coaja rasă de lămâie sunt foarte importante, deoarece fără ele, brânza este fadă, nu are gust și aromă.
Apoi, se adaugă treptat albușurile și se amestecă cu grijă, pentru a nu strivi albușul.

Se tapetează forma de copt cu un pic de unt și pesmet (dacă are fund detașabil, pe dedesubt se poate prinde hârtie de copt) și se toarnă compoziția de pască fără aluat în vas. Se coace 50 min la 160° C (foc mic spre mediu la cuptoarele cu gaz). Dacă măriți compoziția, timpul de coacere crește până la 70-80 de minute.
Pasca trebuie să devină aurie, ușor rumenă la suprafață.
Sfatul Diqisit: Folosește tăvi de calitate, pentru preparate perfecte, fără griji. Recomandăm utilizarea tăvilor Guardini, brand de top în ceea ce privește vasele de copt. Pentru această rețetă, tava rotundă detașabilă BNAT, este alegerea perfectă. Confecționată din oțel cu 2 straturi antiaderente naturale de ceară de Carnauba, are o antiaderență sporită, rezistă la temperaturi de până la 180° C și este rezistentă la zgârieturi. Învelișul antiaderent din ceară de Carnauba nu conține BPA-PFOA, fiind obținută din frunzele de palmier Copernicia și este rezultatul procesului natural al producției de ceară, create de copac.
Vă invităm să descoperiți și celelalte produse Guardini, lider în producția de forme și tăvi de copt, care răspund tuturor nevoilor și gusturilor.

După ce o scoateți din cuptor, se lasă la răcit în vas si se scoate apoi pe un platou.
Sfatul Diqisit: Servește masa de Paște cu diqis, cu ajutorul accesoriilor și ustensilelor potrivite! Găsești tot ce ai nevoie pentru o servire fără cusur aici.
© Savori Urbane
Poftă bună și mult spor la pregătiri! ❤️
Categorii
Postari Recente
Arhiva
- Septembrie 2023
- Octombrie 2022
- Aprilie 2022
- Decembrie 2020
- Octombrie 2020
- Septembrie 2020
- Iulie 2020
- Iunie 2020
- Aprilie 2020
- Februarie 2020
- Ianuarie 2020
- Decembrie 2019
- Noiembrie 2019
- Octombrie 2019
- Septembrie 2019
- August 2019
- Iulie 2019
- Iunie 2019
- Mai 2019
- Aprilie 2019
- Martie 2019
- Februarie 2019
- Ianuarie 2019
- Decembrie 2018
- Noiembrie 2018
- Octombrie 2018
- Septembrie 2018
- August 2018
- Iulie 2018
- Iunie 2018
- Mai 2018
- Aprilie 2018
- Ianuarie 2018
- Decembrie 2017
- Noiembrie 2017
- Octombrie 2017
- Septembrie 2017
- August 2017
- Iulie 2017
- Iunie 2017
- Mai 2017
- Aprilie 2017
- Martie 2017
- Februarie 2017
- Ianuarie 2017
- Decembrie 2016
- Noiembrie 2016
- Octombrie 2016
- Septembrie 2016
- August 2016
- Iulie 2016
- Iunie 2016
- Aprilie 2016
- Martie 2016
- Decembrie 2015
- Noiembrie 2015
- Octombrie 2015
- August 2015
- Iulie 2015
- Iunie 2015
- Mai 2015
- Aprilie 2015
- Martie 2015
Etichete
- diqis
- brabantia
- reduceri
- bucatarie
- accesorii bucatarie
- razatoare multifunctionala
- idei
- online
- gadgeturi bucatarie
- brabantia romania
- reducere
- cadouri
- thermos
- geant? termoizolant?
- platou
- cratita
- masa
- oala
- accesorii
- ustensile de bucatarie
- trucuri in bucatarie
- idei in bucatarie
- idei practice pentru bucatarie
- 30%
- gadgeturi de bucatarie
- recipient preparare dressing
- presa usturoi
- cosuri de gunoi
- nunt?
- set tac�muri
- paste
- attraction
- pyrex
- recipient pentru hidratare
- noutati
- uscator
- rufe
- rotativ
- decoratiuni
- casa
- uscator de rufe
- craciun
- tacamuri
- cadou
- inox
- usturoi
- presa
- sticla
- legume
- rasnita