Întrucât mai este doar o săptămână până la sărbătorile Pascale, vă propunem astăzi un preparat accesibil și în același timp, super gustos: Pasca fără aluat.

Rețeta este preluată de pe https://savoriurbane.com/ și puteți găsi aici rețeta ce ne-a inspirat pentru acest articol, cu poze pentru fiecare pas.



Ingrediente
• 275 g brânză de vaci mai grasă, bine scursă de zer
• 200 g cremă de brânză (gen Philadelphia, Almette sau alte mărci)
• 50 g făină de orez (sau făină obișnuită) sau amidon
• 75 g zahăr
• 2 ouă
• un praf de sare
• miezul de la ½ păstaie de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
• coajă de lămâie
• 80 g stafide

Pentru uns forma:
• 50 g unt
• 1 lingură pesmet

Mod de preparare
Se separă ouăle și se bat albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare.
Într-un alt castron, se amestecă restul ingredientelor, mai puțin stafidele, care se adaugă la final. Vanilia și coaja rasă de lămâie sunt foarte importante, deoarece fără ele, brânza este fadă, nu are gust și aromă.
Apoi, se adaugă treptat albușurile și se amestecă cu grijă, pentru a nu strivi albușul.



Se tapetează forma de copt cu un pic de unt și pesmet (dacă are fund detașabil, pe dedesubt se poate prinde hârtie de copt) și se toarnă compoziția de pască fără aluat în vas. Se coace 50 min la 160° C (foc mic spre mediu la cuptoarele cu gaz). Dacă măriți compoziția, timpul de coacere crește până la 70-80 de minute.

Pasca trebuie să devină aurie, ușor rumenă la suprafață.

Sfatul Diqisit: Folosește tăvi de calitate, pentru preparate perfecte, fără griji. Recomandăm utilizarea tăvilor Guardini, brand de top în ceea ce privește vasele de copt. Pentru această rețetă, tava rotundă detașabilă BNAT, este alegerea perfectă. Confecționată din oțel cu 2 straturi antiaderente naturale de ceară de Carnauba, are o antiaderență sporită, rezistă la temperaturi de până la 180° C și este rezistentă la zgârieturi. Învelișul antiaderent din ceară de Carnauba nu conține BPA-PFOA, fiind obținută din frunzele de palmier Copernicia și este rezultatul procesului natural al producției de ceară, create de copac.
Vă invităm să descoperiți și celelalte produse Guardini, lider în producția de forme și tăvi de copt, care răspund tuturor nevoilor și gusturilor.



După ce o scoateți din cuptor, se lasă la răcit în vas si se scoate apoi pe un platou.

Sfatul Diqisit: Servește masa de Paște cu diqis, cu ajutorul accesoriilor și ustensilelor potrivite! Găsești tot ce ai nevoie pentru o servire fără cusur aici.

© Savori Urbane

Poftă bună și mult spor la pregătiri! ❤️