Hai să facem pizza acasă!

Cei mici sunt cei mai fericiți din lume când aud de pizza. Orice alte preparate le-ai propune, vor alege întotdeauna pizza. Poate doar înghețata bate pizza.

Desigur, este foarte simplu să dai comandă de la cea mai apropiată pizzerie sau să ieșiți în oraș să mâncați o pizza. Dăm comandă de pizza ori de câte ori vrem să le facem celor mici o bucurie sau pur și simplu nu avem idee ce să mai gătim.

Când ești lipsită de inspirație, optează tot pentru pizza, dar preparată de tine acasă. Singurul lucru pe care îl poate face o pizzerie în plus față de prepararea acasă este coacerea la cuptorul de lemne. Dacă folosești ingrediente proaspete și o coci exact cât are nevoie va ieși cel puțin la fel de delicioasă ca cea de la pizzerie.

Tăvile de pizza

Pentru ca pizza ta să arate ca cele de la restaurant, ai nevoie de tăvi speciale pentru pizza. Poți opta pentru o tavă rotundă sau dreptunghiulară. Este important ca aceste tăvi să fie antiaderente pentru ca blatul să nu se lipească.

Cele mai bune tăvi sunt cele confecționate din oțel subțire, astfel încât căldura să fie distribuită uniform și blatul să se coacă perfect. Înălțimea unei tăvi de pizza este de aproximativ 2 centimetri, iar dimensiunile diferă de la tavă la tavă. Blatul tău trebuie să aibă aceeași dimensiune cu tava ca să eviți prelingerea brânzei topite în afara blatului.

Rețete de pizza

Rețetele de pizza sunt numeroase, însă majoritatea au cam aceleași ingrediente. Totul începe cu blatul. Îl poți prepara chiar tu, poți cumpăra blat proaspăt de la brutărie sau blat congelat din supermarket.

Următorul pas este sosul pentru pizza. Noi am testat mai multe rețete și am ales-o pe următoarea: ⅔ suc de roșii, ⅓ ketchup dulce sau picant, sare, piper, puțin zahăr și puțin ulei de măsline, busuioc proaspăt sau uscat și oregano după gust. Întinzi sosul pe toată suprafața blatului și apoi urmează restul ingredientelor.

Când e vorba de pizza, cantitățile de ingrediente nu pot fi stabilite. Este alegerea ta cât de bogată sa fie astfel încât să fie pe placul pofticioșilor din casă.