Ce faci când locuiești într-un spațiu mic și dorești ca acesta să pară mai mare? Îți oferim câteva idei după care să te ghidezi.

  1. Vopsește pereții în culori deschise. Este simplu, tonurile deschise dau impresia de spațiu. Culorile deschise vor face camera să arate mai luminoasă și mai mare. Dacă îți plac și culorile tari, poți să folosești accente de culoare în pernele decorative, tablouri, veioze sau vasele cu flori.
  2. Pune rafturi de-a lungul peretelui. Spațiul pentru depozitare este prețios atunci când locuiești într-un apartament mic, așa că te sfătuim să organizezi rafturi pe unul sau mai mulți pereți. Așa vei putea depozita cărți, tablouri sau alte obiecte decorative. În plus, aceste rafturi dau un aer modern întregii locuințe.
  3. Mizează pe mobilă albă sau deschisă la culoare. După cum ai aflat, albul dă impresia de spațiu mare. Acesta este folositor nu doar pentru pereți, ci și pentru mobilă. Alege mobilă de culoare deschisă pentru a-i da camerei tale spațiozitate. Bonus: praful nu se vede așa ușor ca pe mobila închisă la culoare.
  4. Alege corpuri până în tavan. Aici vei avea două avantaje clare: vei avea mai mult spațiu pentru depozitare, iar camera va părea mult mai înaltă datorită efectului de alungire pe care îl dau corpurile până în tavan.
  5. Folosește oglinzi. Oglinzile creează iluzia de spațiu de două ori mai mare. Folosește oglinzile - în loc de tablouri în rame frumoase - pentru decorarea livingului. Oglinzile le mai poți folosi în baie, pe hol sau ca uși pentru șifonier.

Sursa foto: pinterest.com