7 accesorii utile pentru prânzul pe terasă

La sfârșitul anotimpului rece, trezirea naturii la viață este o adevărată încântare pentru fiecare dintre noi. Ne dorim să petrecem cât mai mult timp în natură pe parcursul primăverii și apoi al verii și să ne bucurăm de aerul curat și compania celor dragi. Ce altă ocazie mai bună există de a le îmbina pe amândouă, dacă nu mic dejun sau un prânz pe terasă?

Pentru toți cei care locuiesc la casă, terasa este locul preferat de relaxare, de luat masa și de petrecere a timpului cu cei apropiați. Dacă alegi să organizezi un prânz pe terasă pentru tine și familia ta trebuie să ții cont de faptul că există anumite elemente care pot influența integritatea preparatelor tale. Dintre acestea amintim căldura, praful și insectele. Mai mult, pentru un prânz reușit pe terasă sau în grădină, ai nevoie de anumite accesorii practice care să se integreze în atmosfera unei astfel de mese.

Mai jos, îți propunem 7 accesorii de care vei avea nevoie pentru prânzul tău perfect pe terasă:

În primul rând, dacă ai o masă din lemn ar fi păcat să o acoperi cu o față de masă. Mai mult, aceasta se poate murdări în timpul prânzului din neatenția oaspeților. Ca să evidențiezi designul mesei și să nu trebuiască să faci o muncă în plus cu spălatul feței de masă, alege suporturile individuale pentru farfurii. Suportul pentru farfurii din mousse poliuretanic se completează perfect cu acest cadru. Chiar dacă se va murdări, se curăță foarte simplu cu o lavetă. În plus, poți alege să combini mai multe culori de suporturi de farfurii pentru un efect jucăuș.

Pentru că nu poți pune pâinea direct pe masă, ai nevoie de un coș de pâine. Alege coșul de pâine pătrat din polipropilenă împletită. Aspectul de răchită împletită se potrivește perfect cu cadrul rustic din natură. Coșul este destul de încăpător pentru o pâine întreagă. Mai mult, poate fi folosit și pentru fructe.

Te-ai gândit să faci o limonadă cu mentă pentru oaspeții tăi? Vei avea nevoie de multe pahare. Tava antiderapantă te va ajuta să le transporți pe toate în siguranță din bucătărie până pe terasă. Goale sau pline, paharele nu se vor dezechilibra și nu vei fi nevoită să faci mai multe drumuri. Poți folosi această tavă și pentru a transporta bolurile cu supă.

Setul de solnițe din cristal primite de la mama ta nu sunt potrivite în această împrejurare. Ai nevoie de o solniță și o piperniță care să creeze atmosfera unui prânz pe terasă la mare sau la munte. Alege solnița și pipernița Bistro pentru a crea cadrul specific unei terase a unui pub. Oaspeții vor folosi aceste solnițe pentru a-și condimenta după bunul plac preparatele.

Tot pentru condimentarea salatelor sau a altor preparate vei avea nevoie de un distribuitor de ulei și de oțet. Nu este deloc elegant să pui pe masă direct sticla de ulei sau de oțet. Tot din seria Bistro, distribuitorul de ulei și de oțet îi va ajuta pe oaspeți să-și asezoneze salatele într-un mod elegant, dar totuși potrivit cu cadrul în care se află.

Untiera din inox este potrivită pentru această ocazie pentru că va feri untul de praf și de căldură excesivă. Chiar dacă este expus la căldură, inoxul va păstra untul proaspăt pe tot parcursul prânzului. În plus, untiera este varianta cea mai bună atunci când untul trebuie să fie pe masă.

Unul dintre cele mai importante accesorii pentru o masă în natură este capacul protector pentru alimente. Capacul este util pentru a proteja mâncarea de insecte sau praf. Confecționat din plasa textila este ideal pentru un prânz în natură. Uită de muște sau alte insecte care dau târcoale preparatelor.

Tot ce mai avem acum de făcut este să așteptăm să treacă iarna ca să ne putem bucura de mesele relaxante în natură. Acum că am trecut în revistă 7 din cele mai importante accesorii de care avem nevoie pentru un astfel de prânz nu ne mai rămâne decât să ne gândim cu ce preparate delicioase îi vom surprinde pe cei dragi în anotimpurile calde.