Preparate rapide la cuptorul cu microunde

În secolul vitezei, petrecem din ce în ce mai puţin timp în bucătărie. De cele mai multe ori mâncăm pe fugă sau alegem să luăm masa la restaurant. Prânzul sau cina în familie sunt din ce în ce mai rare, iar poftele culinare de moment sunt satisfăcute cu preparate cumpărate direct din magazine.

Evoluţia tehnologiei a dus la apariţia electrocasnicelor de bucătărie care să ţină pasul cu schimbarea rapidă a modului nostru de viaţă. Dintre acestea, cuptorul cu microunde este vedeta oricărei bucătării moderne. Majoritatea dintre noi folosim cuptorul cu microunde doar pentru a reîncălzi mâncarea sau pentru pregătirea semipreparatelor achiziţionate din supermarket. Puţini sunt însă cei care ştiu că pot folosi ingrediente proaspete pentru a pregăti rapid gustări, micul dejun sau chiar cina.

Odată cu creşterea popularităţii cuptorului cu microunde au apărut şi accesoriile care ne permit să înlocuim total folosirea aragazului sau a cuptorului clasic. Pregătirea unei cine gustoase poate deveni o joacă la sfârşitul unei zile agitate. Dacă nu ai timp sau nu îţi place să petreci prea mult timp în bucătărie, dispozitivul cu două nivele pentru gătire la aburi este ceea ce ai nevoie pentru a-ţi surprinde familia cu un preparat rapid pe placul lor. Gătitul la aburi este una dintre cele mai sănătoase modalităţi de preparare a alimentelor, acestea nu îşi pierd savoarea, vitaminele şi mineralele. Pentru cină, alege carne sau peşte şi legumele preferate. Poţi pregăti preparate complete şi echilibrate în doar câteva minute datorită celor două etaje pentru gatire. Legumele rămân crocante şi îşi păstrează prospeţimea, iar peştele şi carnea se frăgezesc.

Prânzul sau cina nu sunt singurele mese ale zilei care se pot pregăti rapid la cuptorul cu microunde. Micul dejun este cea mai importantă sursă de nutriţie a întregii zile. Majoritatea dintre noi sărim peste această masă din lipsă de timp. Dispozitivul pentru gătitul ouălor la microunde este răspunsul pentru a începe ziua în formă. Fie că optezi pentru ouă tari, moi sau ochiuri, în mai puţin de un minut vei avea un mic dejun plin de proteine.

Eşti adeptul micului dejun franţuzesc? Nicio problemă! Alege să începi ziua cu răsfăţul dulce al gofrelor. Cu forma de gofre pentru microunde, în doar 3 minute vei prepara gofrele perfecte pentru micul dejun. Compoziţia este foarte uşor de pregătit, dar dacă nu ai timp să o prepari dimineaţa, o poţi pregăti de seara.

Pentru un plus de dulce adaugă puţină ciocolată topită. Cum? Cu fondueul pentru microunde.

Cuptorul cu microunde este răspunsul şi pentru nevoia noastră permanentă de a ronţăi ceva. Dacă petreci o seară relaxantă in faţa televizorului ai nevoie şi de o gustare. Alege un film bun şi popcorn. În doar două minute, cu dispozitivul pentru popcorn pentru microunde, vei avea o porţie generoasă de floricele pentru tine şi cei dragi. Poţi alege sa adaugi un vârf de scorţişoară, nucşoară sau zahăr peste boabele de porumb pentru a obţine un desert deosebit. Cu un vârf de cuţit de sare sau cimbru poţi obţine un aperitiv crocant si original. Chipsurile nesănătoase din comerţ pot fi înlocuite cu chipsuri naturale pregătite chiar la tine acasă.

Dispozitivul pentru gătit chipsuri la microunde este potrivit pentru a prepara chipsuri din legume sau fructe, usoare si crocante. În doar 5 minute vei obţine o porţie generoasă de chipsuri delicate din cartofi, morcovi, sfeclă, păstârnac, cartofi dulci, mere, pere, banane etc. Simplu, rapid şi sănătos, chipsurile gătite acasă pot deveni gustarea preferată a familiei tale.