Idei practice pentru organizarea încăperilor din casă

Vara este cel mai bun moment pentru câteva schimbări în ceea ce privește amenajarea casei. Pentru a reîmprospăta atmosfera căminului poți recurge la culori sau piese de mobilier noi, însă vara aceasta poți face unele schimbări de durată, care să te ajute să îți menții locuința curată și organizată pe tot parcursul anului.

În continuare, îți vom prezenta câteva idei de amenajare și organizare pentru fiecare camera. Pune-le și tu în aplicare pentru a beneficia de un confort sporit.

 

1. Hol

„Nicăieri nu-i ca acasă”, dar un simplu cuvânt de întâmpinare îți poate face ziua și mai bună. În această idee, poți transforma clasicul covoraș de la intrare într-un element de design, care îți va aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată când vei trece pragul.

Probabil te-ai confruntat de multe ori cu problema încălțămintei ce ocupă mult spațiu pe hol, împiedicând circulația și lăsându-ți sentimentul de dezordine. Suportul extensibil pentru pantofi este soluția perfectă, întrucât se poate plia exact pe nevoile tale. Dacă nu ai nevoie de mult spațiu pentru pantofi îl poți strânge, iar dacă urmează să primești invitați îl poți extinde sau chiar poți folosi două suporturi.

Pentru a oferi un design modern locuinței tale, poți opta pentru un cuier original, simplu și de efect, precum cel sub formă de ramură.

 

2. Bucătărie

Deseori bucătăria este camera care necesită cea mai multă întreținere, din cauza numeroaselor alimente, condimente, ustensile și vase folosite. Pentru a păstra ingrediente sau condimente precum cafea, ceai, zahăr, făină, fursecuri, cutiile de depozitare sunt o soluție foarte bună, întrucât păstrează savoarea și textura acestora. În plus, pot fi o pată de culoare și un element de decor deosebit pentru bucătărie.

Paharele sau cănile pot fi stocate cu ajutorul unui suport special ce se fixează în interiorul dulapului sau pe un raft, ce te va ajuta să economisești mult spațiu și să menții ordinea în bucătărie. Bara magnetică este o soluție ingenioasă pentru depozitarea cuțitelor sau a altor ustensile confecționate din metal. Fixeaz-o pe perete sau chiar într-un dulap și bucură-te de mai mult spațiu și ustensile mereu la îndemână. Prosopul de bucătărie stă pe spătarul unui scaun sau aruncat pe lângă aragaz și niciodată nu-l găsești. Cum ar fi să-l ai la îndemână?

 

3. Baie

Când vine vorba de baie, uneori este greu să menții curățenia și ordinea din cauza numeroaselor produse și obiecte rătăcite și aruncate în funcție de cum ai nevoie. Pentru duș, poți depozita toate produsele de care ai nevoie chiar lângă cadă, cu ajutorul etajerelor sau a coșurilor speciale. Iar pentru obiectele mici precum perie de păr, produse de machiaj sau prosoape de față, poți opta pentru un suport de pânză, o soluție foarte accesibilă și utilă pentru orice baie.

 

4. Dressing

Organizarea hainelor cu siguranță ți-a dat bătăi de cap de multe ori. Noi venim în ajutorul tău cu câte o soluție pentru fiecare piesă din garderoba ta. Dulapul obișnuit, din lemn, poate fi adesea greoi și ineficient. Dacă vrei o soluție economică și configurabilă pentru depozitarea hainelor poți alege un dulap textil, pe care îl poți plia de fiecare dată când ai nevoie. Desigur, hainele nu sunt singurele articole dintr-un dressing. Curelele și cravatele pot fi ordonate cu ajutorul suporturilor speciale. Când vine vorba de cămăși și costume, poți alege umerașe pliabile sau un cuier multiplu, pentru a economisi și mai mult spațiu în șifonier.

Dacă ți-am spune că există o modalitate prin care încălțămintea să nu ocupe spațiu aproape deloc, ne-ai crede? Suportul cu fixare pe ușă este o soluție creativă și eficientă de stocare a pantofilor, ce îți permite să depozitezi până la 36 de perechi de pantofi. Iar pentru depozitarea de lungă durată a hainelor sau chiar a jucăriilor, alege cutiile special confecționate și husele, pentru a păstra materialele intacte și a le feri de dăunători. Realitatea este că în timp reușim să adunăm destul de multe lucruri și obiecte cărora trebuie să le găsim un loc în casă, iar soluțiile pentru depozitare și organizare sunt mană cerească.