Top 5 accesorii pentru condimente de care ai nevoie în bucătărie

Cunoașteți expresia fără sare și piper? Ei bine, sigur nu vă doriți să se vorbească astfel despre bucătăria voastră mai ales când e vorba tocmai de condimente. De la clasicele solnițe la râșnițe, designul produselor pentru condimentat variază din ce în ce mai mult și, totodată, utilitatea lor. Dacă îți place să gătești, sigur îți place să ai și accesorii pentru prepararea mâncărurilor mai deosebite. Iată o listă cu 5 accesorii pe care le vei găsi la reducere pe www.diqis.ro până pe 15 august 2016 și care își vor dovedi utilitatea.

Recipientul pentru dressing cu pensulă și pipetă

Te întrebi probabil de ce e în topul listei noaste de preferințe. Pentru că mâncarea condimentată corect este de fiecare dată savuroasă. Poți folosi recipientul la prepararea unui dressing, sos sau a unei marinade, apoi cu pensula sau pipeta poți unge preparatul, iar dacă e prea mult, poți depozita în același recipient dressingul fără să mai fie nevoie să murdărești alte vase. Unde mai pui că este gradat astfel încât să folosești corect cantitățile de lichide necesare. Recipientul este din sticlă borosilicata, iar pensonul și capacul sunt din silicon. Idei și rețete de dressinguri poți afla de pe foodstory.ro.

Răzătoare pentru legume, parmezan și ciocolată

Dacă ești fan salate și paste, atunci cele 3 răzători de la Brabantia din gama Tasty Colours vor deveni preferatele tale. Răzătorile sunt pe culori, iar fiecărei culori îi corespunde o funcție. Cea albastră este pentru legume, fructe și răzuit grosier, cea galbenă pentru ciocolată, parmezan sau alte ingrediente mai dure, în timp ce răzătoarea roșie este fină și o poți folosi pentru nucșoară, ghimbir sau alte condimente. Un plus pentru această răzătoare: poate fi spălată la mașina de spălat vase și are o husă transparentă pentru protecție.

Presa de usturoi cu 3 lame

Din seria gadget-urilor pe care chiar trebuie să le ai - presa de usturoi e, cum se zice, un must mai ales dacă te înnebunești după usturoi. Paste, sos, salată, piure, supe sunt doar câteva dintre rețetele în care poți folosi acest ingredient declarat sănătos de aproape toți nutriționiștii. Iar o presă de usturoi bună va face diferența. Te enervează presele de usturoi care nu scot ce e mai bun din el? Sau cele care se curăță greu? Modelul acesta marca Ibili vine la pachet cu 3 lame din inox care-ți permit să feliezi sau zdrobești cât mai bine usturoiul.

Răzătoare multifuncțională pliabilă

Fan salate? Perfect! Ce spui de o răzătoare care să felieze perfect roșiile, morcovii sau alte legume? Prevăzută cu protecție pentru degete, pliabilă, ușor de folosit pe blatul de lucru sau chiar deasupra bolului în care faci salata, răzătoarea de la Chef’n va deveni aliatul tău în materie de rețete rapide. În plus, poate fi spălată în mașina de spălat vase.

Suport inox condimente cu 7 borcane

Pentru locul cinci am oscilat între o răzătoare specială pentru brânză și suportul de condimente de la Brabantia, iar acesta din urmă a ieșit câștigător. Și acum să argumentăm de ce. Din bucătăria voastră nu ar trebui să lipsească pentru asezonarea mâncărurilor condimentele. Rozmarin, busuioc, ghimbir etc. dau savoare mâncărurilor. Suportul marca Brabantia are un design elegant, practic și rezistent. Produsul are 10 ani garanție. Recipientele sunt din sticlă, iar capacul poate fi folosit pe post de unitate de măsură. De asemenea, poți alege dacă să-l fixezi pe perete sau să-l păstrezi pe blatul de lucru, la îndemână.

Ți-a plăcut selecția noastră? Care sunt accesoriile fără de care nu te poți descurca în bucătărie? Scrie-ne! Opinia ta contează.