Fie că trebuie să pregătești o cină rapidă pentru doi, fie că ai mai mulți invitați la masă, dacă alegi să gătești paste, sigur nu vei da greș. Aproape toată lumea le adoră! Sunt gustoase, sățioase și, alături de un pahar de vin, atmosfera este garantată. De la alegerea pastelor până la pregătirea lor efectivă sunt câțiva pași de care îți recomandăm să ții cont.

Unul dintre ei este legat de ustensilele și accesoriile de care ai nevoie pentru a fi mereu pregătit să gătești o porție de paste. I-am zis kitul de paste Diqis și îți garantăm că îți va face viața mai ușoară de fiecare dată când vei pregăti o porție de paste.

Primul pas în pregătirea pastelor este fierberea. Pentru această etapă îți recomandăm să folosești oala cu capac strecurătoare de la Pensofal, care are un înveliș antiaderent Bioceramix. De asemenea, capacul cu orificii al oalei permite strecurarea ușoară a conținutului, fără a ne frige. Cleștele din inox pentru paste Chef’n este alegerea ideală pentru prepararea și servirea pastelor, cele două mânere fiind acționate prin apăsarea unui buton care le menține deschise atunci când este utilizat cleștele și îl blochează atunci când nu este folosit.

De asemenea, să nu uităm de recipientul de paste Brabantia, care nu ar trebui să lipsească din bucătărie, fiind perfect pentru stocarea pastelor. Capacul care asigură o închidere etanș garantează păstrarea aromelor proaspete mult timp. Presa pentru usturoi de la Chef este un gadget care mărunțește usturoiul în câteva secunde, fără ca mirosul de usturoi să ți se mai îmbibe în mâini, iar mâinile rămân la fel de curate. Modul de folosire este unul foarte simplu și eficient: usturoiul se pune în dispozitiv, apoi roțile vor activa lama de inox din interior.

Iată aici cum se folosește presa pentru usturoi Desigur, pe lista ta ar mai trebui să fie și o răzătoare de brânză, precum cea de la Moha cu care poți presăra brânza direct peste paste, iar restul poate fi stocat în frigider în același recipient.

Ca servirea să fie impecabilă, completează-ți setul de farfurii cu farfurii special pentru servirea pastelor. Astfel, atmosfera va fi una 100% cu specific Italian. Kitul de paste de la Diqis a fost folosit și de bloggerul culinar Dana Burlacu Visternicu cu ocazia evenimentului Pasta Party, organizat vineri, 8 mai, cu ocazia Crosului Companiilor.