Soluții inteligente de organizare a camerei copilului

Din nou la școală? În curând, camera copilului tău o să se umple de creioane colorate, pensoane, cărți, caiete de desen și alte instrumente creative. E timpul să-i reorganizezi spațiul din cameră!

În prima zi de școală, copii devin curajoși și curioși și pe chipul părinților se citesc emoțiile. Este un pas important pentru fiecare copil și părinte deopotrivă. Agitația din curtea școlii, noua sală de clasă, învățătoarea și colegii fac parte dintr-o nouă etapă pe care copilul tău o începe odată cu clasa pregătitoare.

Dacă până acum copii își petreceau majoritatea timpului cu jucăriile, de acum se instalează încet, încet responsabilizarea și organizarea diferită a timpului. Copilul petrece timp într-un cadru organizat după reguli stricte, timp ce se prelungește și acasă prin intervalul acordat pregătirii temelor. Începutul este mai greu, dar apoi lucrurile intră pe făgașul normal.

Încă din clasa pregătitoare, ghiozdănelul trebuie să fie dotat cu o grămadă de rechizite. De la caiete de desen sau educative, până la creioane colorate, carioci, acuarele și instrumente de lucru manual, nimic nu trebuie să lipsească. Trebuie să găsești loc pentru toate acestea în camera care este deja plină cu jucării! Totul se rezolvă cu câteva soluții de organizare inteligente.

Organizarea jucăriilor

La vârsta clasei pregătitoare, jucăriile încă fac parte activ din viața copiilor. Nu vă faceți probleme dacă o să continue să se joace chiar și când mai crește: joaca copiilor contribuie la dezvoltarea imaginației și a spiritului creativ.

Cum camera lor este plină de jucării și trebuie să faceți loc pentru mai multe caiete și cărți, trebuie să le organizați cât mai eficient. O soluție bună o reprezintă cutiile de depozitare și suporturile cu buzunare care se agață pe ușă. Oricărui fel de cutie de depozitare sau coșuleț i se poate găsi o întrebuințare: încercați să le organizați după anumite reguli. Faceți asta împreună cu copilul. În acest fel va ști unde este locul fiecărei jucării.

Organizarea biroului

Creioanele colorate, cariocile, pensulele și toate celelalte instrumente de scris trebuie organizate astfel încât să nu fie niciodată împrăștiate pe birou sau prin toată camera. Pentru organizarea acestora poți opta pentru mai multe variante de cutii: cutii de depozitare colorate, coșulețe cu mânere sau chiar suporturi pentru tacâmuri. Poți opta chiar și pentru un suport cu buzunare pentru ușă, dacă nu l-ai umplut deja cu jucării. Nu uita să adaugi etichete ca să știi ce se găsește în fiecare buzunar.

Cărțile de colorat, caietele de desen sau cărțile de povești pot fi organizate ușor cu blibliorafturi. Dacă vrei să le muți mai ușor și să fie mai accesibile, poți opta tot pentru o cutie de organizare. Chiar și ușa de la birou poate deveni un spațiu de depozitare. Agață un suport pentru ușă și pune acolo lucruri care trebuie să fie mereu la îndemână.

Organizarea dulapurilor

Mobila pentru camera copiilor ar trebui să fie împărțită în cât mai multe rafturi posibile, pentru că un spațiu mic este mai ușor de organizat decât un spațiu mare care nu poate fi umplut. Rafturile corpurilor de mobilă de tipul celor din imagine pot fi umplute foarte simplu cu cutii de depozitare dedicate anumitor categorii de obiecte.

Și dulapurile pentru haine pot fi organizate cu cutii de depozitare. Pentru că foarte puține școli impun purtarea uniformei la ore, trebuie să pregătești hainele pentru fiecare zi de școală. Un raft cu mai multe compartimente etichetate pe zile este o soluție cate te ajută să nu mai pierzi timpul dimineața cu alegerea hainelor. Duminică seara pregătești hainele pentru fiecare zi a săptămânii și copilul tău va ști cu ce trebuie să se îmbrace în fiecare zi.

Tot ce ai nevoie este imaginație și soluții eficiente de depozitare și pregătirea camerei pentru micul școlar devine o joacă.