Materiale reciclabile pentru o casă ecologică

Ecologismul nu este doar o moda. Articolele de utilizare zilnică din materiale reciclabile nu sunt un capriciu. Anual aruncăm mii de tone de mâncare (în unele țări, până la 50% din ceea ce cumpărăm, conform unor studii), folosim sute de sticle PET, iar apele reziduale sunt din ce în ce mai poluate din cauza intensificării activităților industriale. Consecințele se văd ușor: oamenii sunt mai predispuși la alergii, iar clima se schimbă radical, sub ochii noștri. Ce putem face pentru o lume puțin mai bună acum și pentru un viitor mai sigur și mai verde pentru copiii noștri? Putem începe responsabilizarea ecologică din microcosmosul caselor noastre. Trebuie să fim atenți la cât consumăm vs. cât aruncăm, dar și la materialele folosite la fabricarea obiectelor necesare în căminul nostru.

Materiale reciclabile- oțelul

Știați că oțelul este un material foarte prietenos cu mediul? De-a lungul timpului, energia folosită pentru a produce oțel, dar și emisiile de dioxid de carbon și de praf rezultate din industria oțelului au scăzut la jumătate (comparând prezentul cu anii '60). De asemenea, oțelul este unul dintre materialele cel mai ușor de reciclat. Datorită proprietăților magnetice pe care le are, este ușor de recuperat de pe benzile de selectare a gunoiului. Mai mult, oțelul nu își pierde calitățile, indiferent de câte ori este reciclat. Investiția în produse din materiale reciclabile, mai ales oțel, este binevenită și în casele noaste. Dincolo de rezistența deosebită, produsele din oțel (sau inox, un tip special din cel dintâi), dau un aer modern și rafinat locuințelor. Bucătăria și baia sunt locurile unde veți găsi cele mai multe electrocasnice și accesorii din inox.

Coșuri de gunoi din materiale reciclabile

Coșurile de gunoi din inox Brabantia sunt o alternativă bună la coșurile clasice, din plastic. Pe lângă aspectul plăcut și durabilitate, țin departe mirosurile și, nu în ultimul rând, sunt ecologice, datorită calităților speciale ale oțelului din care sunt fabricate. Metodele ingenioase de deschidere (touch bin, slide bin), pe lângă cea clasică, prin apăsarea pedalei, le fac ușor de folosit. Inoxul este un material mai solid, care ar putea degrada podelele. Producătorul nostru s-a gândit la toate: coșurile Brabantia au o margine din plastic ce împiedică zgârierea sau mătuirea parchetului sau a gresiei. Modelele variate, de la 3 la 50 de litri, cu diverse finisaje (mat sau lucios) și forme, sunt pentru toate gusturile. De asemenea, sacii folosiți împreună cu aceste coșuri de gunoi sunt confecționați tot din materiale reciclabile, PEHD (polietilenă de înaltă densitate, fabricată din petrol, ușor de reciclat).

Colectarea selectivă

Mai mult decât atât, unele modele de coșuri de gunoi Brabantia au separatoare pentru colectarea selectivă a gunoiului. Împărțirea coșului în două vă face să vă gândiți de două ori înainte de a amesteca gunoiul menajer cu sticla sau hârtia. Pentru a vă convinge că produsele sunt de cea mai bună calitate, toate coșurile de gunoi Brabantia au o garanție de 10 ani.