Vedeta bucătăriei spaniole: paella

Ți-e poftă de preparate inspirate din bucătăria spaniolă, însă nu ai timp destul pentru a desluși toate tainele gătitului? Doar 30 minute și câteva ingrediente atent alese și paella ta va fi gata să îți ofere un adevărat răsfăț culinar. Pe lângă ingredientele savuroase, ai nevoie și de câteva ustensile care să îți asigure succesul în bucătărie.

 

Ingrediente:

- 3 căței de usturoi;

- o ceapă mică;

- un ardei roșu;

- 5 kg fructe de mare (midii, creveți, caracatiță, calamar);

- ulei extravirgin;

- 2 roșii;

- sare și piper;

- 3 căni de orez;

- 300 de grame de piept de pui;

- 500 ml de supă;

- șofran;

- pătrunjel.

 

Înainte de toate, un bucătar care se respectă are nevoie de un cuțit pe măsura abilităților sale. Brabantia vine cu o soluție colorată, perfectă pentru astfel de preparate. Cuțitul bucătarului oferit de Brabantia va face din prepararea paella, o adevărată distracție culinară.

Va trebui să toci mărunt ceapa, ardeiul și roșiile, iar presa Pelikan va avea grijă ca usturoiul să fie foarte fin pentru a oferi întreaga savoare preparatului. Pune-le la călit într-un wok împreună cu pieptul de pui tăiat cubulețe și condimentat cu sare și piper după gust.

Până sunt gata preparatele de pe foc poți pregăti fructele de mare. Acestea trebuie curățate, iar calamarul și caractatița pot fi porționate după plac. Poți folosi un tocător din gama Skaza, ideal pentru tocarea unor cantități mai mari, iar datorită canelurilor periferice, acesta împiedică scurgerea lichidelor pe blatul din bucătărie.

După ce s-au rumenit legumele și puiul, adaugă șofranul, supa de pui și orezul.

Când lichidul scade se adaugă fructele de mare. Nu trebuie să mai amesteci pentru a se putea forma crusta specifică acestui preparat.

După 6-7 minute poți opri focul și servi o paella gustoasă.

Așează preparatul într-un set de farfurii Hanami Garden din gama Corelle și presară pătrunjelul proaspăt tocat.

Designul farfuriilor se va îmbina armonios cu gustul și cromatica unei paella pregătite cu dragoste. Toată familia va fi încântată de acest preparat delicios, iar tu vei dori sa îl regătești cât mai curând.