5 decorațiuni de Crăciun home - made

Crăciunul este momentul acela din an în care toată casa emană atmosfera de sărbătoare. Fiecare familie folosește cât mai multe decorațiuni și luminițe și își împodobește casa și pe dinafară, dar și în interior. Pe lângă bradul împodobit cu ghirlande, globuri și luminițe și instalațiile luminoase de la exterior, vă propunem câteva decorațiuni pe care le puteți face acasa, pentru locuință sau masa festivă.

 

1. Coșulețul decorativ parfumat

Ai nevoie de: un coșuleț de răchită, crenguțe de brad, conuri, nuci, un lanț de margele decorative, batoane de scorțișoară, coji de portocală, ulei volatil de brad, lipici și spray cu vopsea aurie.

Coșulețul decorativ parfumat întrunește toate aromele preferate ale Crăciunului: scorțișoară, portocale și brad. Este foarte simplu să obții un element de decor deosebit și să păstrezi aromele puternice în casă pe toată perioada sărbătorilor. Alegeți un coșuleț de răchită de marime mică sau medie și lipiți lanțul de mărgele decorative la exterior pentru a obține modelul dorit. În interior, aranjați crenguțele de brad pentru a obține un pat pentru conurile și nucile vopsite, cojile de portocale și scorțișoara. Pentru o aromă mai puternică, adaugați câteva picături de ulei volatil de brad și crestați puțin batonul de scorțișoară.

 

2. Coronița de brad pentru ușă

Ai nevoie de: sârmă, crenguțe de brad, fundițe argintii, conuri de brad, spray cu vopsea argintie, globuri și alte decorațiuni argintii de mărime mică.

Coronița de brad, pe care o agățăm pe ușa de la intrare este primul element de decor care ne întâmpină atunci când intrăm într-o locuință. Alege o coroniță confecționată din brad natural chiar la tine acasă. Este ușor de făcut și la confecționarea ei poate participa toată familia. Fă un inel din sârmă tare la dimensiunea pe care o dorești și leagă cu sârmă crenguțele de brad în jurul inelului. Apoi prinde cu lițe cât mai ascunse conurile vopsite, fundițele si celelalte decorațiuni.

 

3. Vaza cu bomboane

Ai nevoie de: o vază cilindrică, bomboane de pom în ambalaje moncromatice, o bucată de panglică.

Este foarte simplu și elegant să transformi o simplă vază într-un element de decor pentru Crăciun. Trebuie doar să asezi bomboanele în vază pentru a obține straturi de culori diferite și sa faci o fundiță din panglică în jurul vazei. 

 

4. Un alt fel de brad

Ai nevoie de: 6 borcane din sticlă, globuri mici și medii de diferite culori, o steluță din lemn, un lanț de margele decorative și lipici.

Bradul non- conformist pe care îl propunem poate fi așezat în orice cameră din locuință și cu siguranță nu va trece neobservat. Propunem să alegi cele 6 borcane de aici, să le fixezi unul de altul, să le umpli cu globuri și să lipești steluța și ghirlanda de mărgele. Astfel vei obține rapid o decorațiune originală.

 

5. Suporturi de lumânări din sticle de vin

Ai nevoie de: sticle de vin goale, lumânări, spray cu vopsea argintie și panglică.

Sticlele de vin goale pot fi transformate acum în suporturi de lumânare originale. Trebuie doar să alegeți câteva sticle de vin cu formă frumoasă, să le vopsiți cu sprayul colorat, să legi o panglică în jurul lor și să pui o lumânare în vârf. Așază aceste suporturi pe masa festivă de Craciun și vei obține o adevărată atmosferă de poveste.