Accesorii inovative pentru bucătărie

Toți avem un polonic, o răzătoare, o presă de usturoi și alte ustensile cunoscute care nu pot lipsi din bucătăria unei gospodine. Există câteva accesorii pentru bucătărie care, după ce le vei încerca, vei descoperi cât de mult ți-au lipsit până acum. Trebuie să le ai pe toate!

Accesoriile inovative pentru bucătărie au apărut din dorința de eficientizare și scurtare a unor procese din bucătărie. Unele accesorii te pot surprinde atât de tare încât să te întrebi cum ai putut ca în tot acest timp să fi făcut totul altfel, mult mai rudimentar și mai greu. Niciodată nu este prea târziu pentru modernizare, așa că poți începe cu aceste accesorii de mai jos care te vor surprinde garantat.

Feliator pentru pepene

Până acum luai un pepene și abia așteptai să-i simți savoarea. Il lăsai puțin la răcit, apoi îi tăiai capacul și te chinuiai cu un cuțit mare să tai felii egale pentru toți membri familiei. Unele felii erau mai mari, altele mai mici, unele drepte, altele mai strâmbe. În plus, coaja pepenelui este foarte tare și te poți accidenta oricând cu cuțitul.

Totul devine mult mai simplu cu feliatorul pentru pepene: trebuie doar să tai capacul pepenelui și datorită distribuirii lamelor din oțel inoxidabil vei obține 12 felii de pepene perfect egale! Feliatorul este prevăzut cu 2 mânere robuste care îți oferă siguranță și precizie în timpul tăierii.

Feliator pentru ananas

Ananasul este unul dintre cele mai dificile fructe de curățat. Până acum foloseai un cuțit pentru a-i tăia capacul și a-l curăța de coajă. Abia apoi îl puteai tăia felii. Și sa nu uităm și de miezul tare, care nu este comestibil.

Situația se schimbă cu feliatorul pentru ananas: tot ce trebuie să faci este să tai capacul și baza și să rotești feliatorul în interiorul ananasului. Rezultatul este rapid și uimitor: obții o spirală perfectă din pulpa delicioasă și suculentă a ananasului, iar miezul tare este izolat în mijlocul feliatorului.

Suport pentru fiert ouă cu timer

Ouăle sunt un aliment important pentru micul dejun. În fiecare dimineață fierbi ouă pentru familia ta, dar fiecare vrea ouăle în mod diferit: ție îți place oul fiert moale să-l mănânci direct din coajă și ceilalți îl preferă fiert mediu sau tare. Tu trebuie să pui ouăle la fiert și să stai cu ochii pe ceas pentru a nu depăși minutele necesare pentru fiecare tip de fierbere.

Suportul pentru fiert ouă cu timer este ajutorul tău de fiecare dimineață: așezi 4 ouă în suport și apoi pui suportul în apă la fiert. Timerul îți indică exact când trebuie să scoți ouăle în funcție de cum le dorești; nu trebuie să mai calculezi tu minutele de fierbere. Un ajutor de nădejde, nu-i așa?

Strecurătoarea pentru conserve

Știm deja cum strecori zeama de la conserva de porumb: deschizi capacul în proporție de 90%, presezi capacul peste conținut și scurgi lichidul deasupra chiuvetei. De câte ori nu ți s-a întâmplat să te tai în timpul acestui proces sau să pierzi câteva boabe de porumb odată cu zeama?

Este timpul pentru un accesoriu profesional pentru scurs conservele. Îndepărtează de tot capacul conservei, securizează strecurătoarea pe conservă și scurge conținutul lichid. Procesul este foarte sigur: strecurătoarea nu se desprinde de pe conservă nici dacă o întorci cu capul în jos și conținutul conservei apasă pe aceasta! Strecurătoarea poate fi montată pe orice fel de conservă rotundă, cu diametrul de la 7 la 11 centimetri.

Strecurătoarea 3 în 1

Pentru masa de prânz de astăzi îți dorești să pregătești o ciorbă ușoară de vară în care pui o varietate mare de legume. Legumele trebuie spălate, scurse de apă și mărunțite. Pentru aceasta ai nevoie de o strecurătoare, un tocător și un bol în care să pui legumele tocate.

Ce zici de un accesoriu 3 în 1 care să te ajute să pregătești legumele? Acest accesoriu compartimentat conține 3 elemente: o strecurătoare, un tocător și un recipient în care colectezi legumele tocate. Poți așeza acest accesoriu pe blatul de bucătărie sau direct deasupra chiuvetei, având baza extensibilă. Tu alegi câte elemente să montezi și cum!