5 rețete de smoothie mai delicioase ca la restaurant

Ce poate fi mai reconfortant într-o zi călduroasă decât o băutură rece? Dacă te-ar întreba cineva care e băutura ta preferata de vară, la ce te-ai gândi prima oară? La un suc acidulat, la un frappe sau la un suc natural de fructe? Înainte să răspunzi, gândește-te la efectele fiecărei băuturi asupra organismului tău. Din punct de vedere nutritiv, avem un câștigător: sucul natural. Și nu orice fel de suc natural: un smoothie. Smoothie, sau sucul cu pulpă, nu este doar o băutură răcoroasă, ci o adevărată oază de energie și sănătate, conținând, spre deosebire de băuturile proaspăt stoarse, și fibre. Internetul este plin de rețete de smoothie, iar în supermarketuri găsești acum toate ingredientele de care ai nevoie, chiar și fructe exotice mai puțin cunoscute.

De ce ai nevoie pentru a prepara un smoothie

Principiul de bază pentru prepararea unui smoothie este simplu: ai nevoie, în primul rând, de fructele, legumele și verdețurile tale preferate. În funcție de cât de fluidă dorești să fie băutura, adaugă apă, lapte, lapte de soia, lapte de migdale sau iaurt. Pentru textură și un aport de grăsimi polinesaturate, poți adăuga semințe de chia sau in. Să nu uităm și de nevoia organismului de enzime, așa că pune și niște germeni. Pentru efectul intens răcoritor pe care îl cauți, congelează o parte din fructe înainte sau adaugă gheață zdrobită. Dacă nu ai încă un smoothie maker și abia aștepți să încerci cele 5 rețete de smoothie de mai jos, un blender de masă Brabantia este exact ceea ce-ți lipsește.

Pe lângă smoothie-urile delicioase pe care le poți prepara în timpul verii, acesta este esențial în prepararea supelor cremă și a alimentației bebelușilor. De ce blenderul de masă Brabantia? Pentru că are o funcție specială pentru smoothie și va mărunți ingredientele exact atât cât trebuie pentru obținerea unei texturi apetisante. Și funcția pentru zdrobirea gheții? Ce te-ai face fără ea în prepararea unei rețete de smoothie? Dacă ai acest blender acasă, te vei bucura de un smoothie ori de câte ori ai chef de o porție delicioasă de sănătate, nu doar atunci când ieși în oraș și imaginile irezistibile din meniurile cafenelelor îți fac cu ochiul.

 

Rețete de smoothie

1. Green Goddess Smoothie

- 1 cană baby spanac

- 1 cană bucăți de castravete

- o jumătate de avocado curățat de coajă

- 1 kiwi mare tăiat bucăți

- ½ cană de iaurt înghețat

- ½ cană suc de portocale proaspăt

- ¼ cană frunze de mentă

2. Stone Fruit Smoothie

- o prună tăiată în

- o nectarină tăiată în 4

- o piersică tăiată în 4

- ½ cană de ceai alb fiert și răcit

- ½ cană de gheață zdrobită

- 2 linguri de zeamă de limetă

- 2-3 linguri de miere

- 1 vârf de cuțit de cardamom (opțional)

3. Tropical Twist Smoothie

- 1 cană bucăți de ananas

- ¾ cană de morcov ras

- ½ cană apă de cocos rece

- ½ cană de gheață zdrobită

- 2 linguri fulgi de cocos neîndulciți, puțin rumeniți

- 2 lingurițe nectar de agave

- 2 lingurițe semințe de chia

- ½ linguriță de turmeric (opțional)

4. Berry Good Smoothie

- o cană și jumătate căpșuni tăiate

- 1 cană afine

- ½ cană zmeură

- 2 linguri miere

- 1 linguriță zeamă de lămâie

- ½ cană gheață zdrobită

5. Sunrise Smoothie

- 1 cană bucăți de mango

- ½ cană banană tăiată

- 1 linguriță zeamă de limetă

- ¼ linguriță ghimbir ras

- gheață zdrobită

- 2 lingurițe miere

- 2 căni de piure de pepene galben (se adaugă direct în pahare)

 

Te-am convins? Dă fuguța la supermarket și caută toate ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara una dintre cele 5 rețete de smoothie (sau chiar pe toate?) și răsfață-ți papilele gustative! Dacă ai deja o altă rețetă preferată, asigură-te că va fi mai delicioasă ca oricând, folosind blenderul de masă indispensabil de la Brabantia!

sursă rețete smoothie: http://www.prevention.com/food/cook/summer-smoothie-recipes/slide/1