Bogățiile primăverii la tine în farfurie. Accesorii perfecte pentru pregătirea salatelor de sezon

Mărțișoarele și florile colorate și frumos mirositoare sunt doar câteva dintre cadourile pe care ni le aduce primăvara în dar. După iarnă, o perioadă destul de grea pentru organismul nostru, acest anotimp știe de ce anume avem nevoie pentru ca și noi să revenim la viață, nu doar natura.

Cum face acest lucru? Prin bogăția de legume pe care le putem introduce în alimentația noastră zilnică, cea mai simplă și rapidă metodă fiind salata. Când ne gândim la legumele ce dau gust primăverii noastre, prima salată care ne trece prin minte este cea grecească.

Rețeta este simplă și nu ai nevoie de prea multe ingrediente: roșii, brânză feta, castraveți, ceapă, măsline negre, ulei de măsline, suc de lămâie și condimente (oregano, sare, piper). Cureți, speli și tai ingredientele, le amesteci într-un castron mai mare și te poți ajuta de setul de două linguri pentru salată, ca să fii sigur că mixezi perfect toate legumele.  Abia așteptai salata verde? Și noi, pentru că rețetele în care o putem folosi sunt absolut delicioase.

Recomandarea noastră este salata cu legume, ou și piept de pui, soluția ideală pentru un prânz sănătos, gustos și copios. Cumpără de la piață salată verde, ridichii, piept de pui și ouă. Iar pentru că există riscul ca în castron să fie un surplus de apă după ce speli salata verde, poți încerca uscătorul de salată și nu va mai fi nevoie să aștepți ca frunzele să se scurgă.

Dacă nu ai timp să pregătești pieptul de pui la grătar, încearcă să asezonezi frunzele de salată verde doar cu câteva felii de castravete, ulei de măsline, suc de lămâine și condimentele preferate. O altă variantă delicioasă pune în centrul atenției spanacul. Dacă adaugi valeriană, halloumi, portocale, ulei de măsline și condimente te vei simți ca un adevărat bucătar după ce vei gusta rezultatul final.

Îți poți invita și prietenii la masă, pentru a-i surprinde cu talentul tău în bucătărie, dar și cu vesela și tacâmurile în care le vei servi salata preparată. Alege boluri elegante, de 15 sau 19 centimetri, și asortează-le cu un set de tacâmuri speciale pentru salată.  Găsești toate accesoriile pentru bucătărie în magazinul nostru online.

Te așteptăm și la sediul nostru, pentru că e musai să ai o bucătărie utilată, mai ales în sezonul în care ne aflăm!