Pregătește paste acasă ca un profesionist

Cu toții avem momente când ne simțim inspirați pentru a crea tot felul de bunătăți în bucătăria personală. Cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată cum sunt pastele făcute acasă, dacă sunt greu de realizat, dacă o să îți iasă și dacă merită să încerci.

Noi spunem că da, mai ales dacă ai la îndemână instrumentele necesare pentru tot acest proces. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că ai în cămară toate ingredientele. Dacă nu, notează-ți pe lista de cumpărături că ai nevoie de făină, ouă, ulei, sare și iaurt.

Apoi, dacă vrei ca pastele să fie perfecte, ai nevoie de o mașină pentru făcut paste, cu ajutorul căreia poți face tagliatelle, tăiței, raviolli, spaghete sau lasagna. Alege un bol în care să pui toate ingredientele și să le amesteci bine, până când se omogenizează. După ce ai terminat de amestecat și frământat, lasă aluatul la dospit între 30 de minute și 3 ore. Apoi, întinde-l pe masă și fă o foaie nici prea subțire, nici prea groasă pe care să o treci prin mașina de făcut paste, alegând forma dorită. După ce ai terminat, lasă-le să fiarbă în apă cu sare, timp de maximum două-trei minute. La final, bucură-te și savurează rezultatul alături de cei dragi! Nu ai uitat să îți inviți și prietenii la masă, nu-i așa?

Avem idei creative chiar și pentru servirea pastelor. Spre exemplu, din oala în care le-ai pregătit le poți așeza cu grijă într-o farfurie rotundă, triunghiulară ori adâncă, în funcție de preferințele tale. Și ca să nu dai greș, alege să te folosești de cleștele special pentru paste. Iar dacă îți dorești să îți servești invitații cu același tip de veselă, setul de șase farfurii este o alegere inspirată.

Pentru pitici, care riscă mereu să scape mâncarea pe ei, un bol reprezintă soluția ideală. Acum poți să consideri că ai tot ce îți trebuie în bucătărie pentru a-ți demonstra calitățile de chef în fața membrilor familiei ori a prietenilor. Și când ai în dotare și vesela potrivită, alături de îndemânarea de a aranja masa într-un stil festiv, sigur vei face impresie bună! Găsești toate accesoriile și vesela potrivită pentru paste în magazinul nostru online.

Te așteptăm și la sediul nostru, pentru că e musai să ai o bucătărie utilată, mai ales dacă îți place să gătești în casă și să pregătești mâncăruri variate și gustoase pentru cei dragi.