Bunătăți de Paște preparate în tăvi Guardini

Luna aprilie este luminată de Sărbătorile Pascale, ocazie pentru care toate gospodinele umplu masa cu bunătăți tradiționale sau încearcă rețete noi pentru a-i surprinde pe cei dragi. În afară de cozonac și pască, care nu lipsesc niciodată de pe masa de Paște, îți propunem ca anul acesta să încerci și alte bunătăți la cuptor. Pentru asta, câteva tăvi Guardini sunt ajutorul de încredere. Prăjiturile cu fructe sau tartele cu legume proaspete sunt preferatele sezonului. Uite 4 idei dulci și sărate pentru masa de Paște:

Quiche cu spanac și tofu, turmeric și chimen

Primăvara este anotimpul preferat al spanacului, așa că nu ezita să îl incluzi și pe el în meniul de Paște. Ca să nu te rezumi la clasica mâncărică de spanac sau salată, încearcă ceva diferit. Spanacul, alături de brânză feta cu verdețuri și cele două condimente cu gust puternic fac echipă bună pentru un quiche proaspăt. Pentru prepararea acestei specialități franțuzești ai nevoie de o tavă rotundă.

Chec pufos cu pere și zmeură

Prăjiturile cu fructe sunt foarte apreciate pentru că au un gust proaspăt și acea aromă fructată căreia nu-i poți rezista. Înlocuiește cacaoa din checul clasic cu zmeură și pere. Zeama fructelor se va infiltra în aluat, îi va conferi prospețime și îl va aera, făcându-l pufos și moale. Nu uita să-ți iei o tavă de chec de calitate, pentru ca checul să se coacă uniform.

Cheesecake cu ricotta și migdale cu tăvi Guardini

Nu poți să nu fii un fan al cheesecake-ului, această prăjitură fină. Cheesecake-ul pe care îl propunem noi aduce un pic cu pasca noastră tradițională, fiindcă necesită coacere și conține brânză. Aroma puternică de migdale îi schimbă gustul la 180 de grade și când mai adaugi și puțin amaretto, nici nu te mai poți opri din mâncat. Pentru un cheesecake perfect, ai nevoie de o tavă cu fund detașabil.

Plăcintă cu legume și rozmarin

Cu atât de multe legume proaspete apărute pe tarabele din piață merită să te încarci cu o porție de energie cu o plăcintă cu legume. Poți folosi un aluat de tartă sau de plăcintă și să faci un mix cu legumele tale preferate. Îți recomandăm dovlecei, roșii chery, ceapă roșie și ardei grași, pentru culoare și textură. Rozmarinul conferă o savoare aparte legumelor, așa că adaugă o crenguță sau mai multe. Pentru această tartă ai nevoie de o tavă pătrată cu margini ondulate. Acum că ți-am dat câteva idei interesante pentru masa de Paște, nu mai rămâne decât să îți faci stocul de tăvi Guardini, să cauți rețetele pentru aceste bunătăți sau să te gândești și la alte preparate speciale care vor îmbogăți masa în familie.