Cadouri practice și elegante de Crăciun

În preajma sărbătorilor de iarnă, cel mai practicat sport este goana după cadoul perfect. Fiecare dintre noi avem anumite principii după care alegem un cadou, dar, în general, căutăm cadouri practice, care să se încadreze în bugetul alocat și să fie potrivite cu evenimentul.

Știm deja că în această perioadă vom face mai multe vizite și vom participa la evenimente organizate de familie, prieteni sau cunoștințe. Când suntem invitați să participăm la un prânz sau o cină festivă trebuie să avem în vedere că este necesară o mică atenție din partea noastră. Noi vă propunem câteva sfaturi și idei pentru a alege cadoul potrivit.

1.Cadouri pentru gospodinele din familie

De Crăciun, gospodinele pregătesc preparate tradiționale și își invită toată familia la masă pentru a gusta spiritul sărbătorilor alături de cei dragi. Mama, bunica, mătușa, soacra, sunt persoane importante din viața noastră și în această perioadă a anului dorim să fim cât mai aproape de ele și să petrecem clipe minunate împreună. Pentru a le surprinde cu un cadou elegant și practic, vă propunem unul dintre serviciile de cafea din magazinul on-line Diqis. Băuturile calde pe bază de cafea sunt partenerul ideal în zilele friguroase de iarnă. Confecționate din porțelan de calitate și cu design modern, serviciile de cafea sunt cadoul perfect pentru un membru al familiei. Un alt cadou inedit il constituie vasul tajine. După sărbători ne dorim o detașare de mâncarea tradițională și suntem tentați să încercăm preparate cât mai exotice. Vasul tajine este primul pas pentru inițierea în gastronomia marocană. Accesoriile pentru bucătărie vor fi mereu pe placul gospodinelor. De aceea, o cutie de pâine din inox este o alegere bună. Este potrivită pentru păstrarea pâinii, dar în această perioadă este ideală pentru păstrarea proaspătă a cozonacilor și a fursecurilor.

2. Cadouri pentru o prietenă

De sărbători căutăm cadouri inedite pentru prietene. Mereu alegem cadouri care să fie pe placul lor, de la decorațiuni de Crăciun, la căni cu mesaje amuzante și articole practice pentru casă. Cadourile perfecte pentru prietene sunt cele de suflet care ne amintesc mereu de clipele petrecute împreună. Pentru a păstra vii aceste amintiri, propunem ramele foto vintage. Pătrată sau rotundă, o ramă foto este un obiect de decor care prinde viață atunci când punem o fotografie dragă nouă. Îți mai amintești prima prăjitură pe care ai preparat-o împreună cu prietena ta? Efortul depus și satisfacția rezultatului, perfect sau nu, au creat o amintire plăcută pe care nu o veți uita niciodată. Chiar dacă prima prăjitură a fost una deloc complexă, îți poți încuraja prietena să încerce rețete noi, moderne. În vasele ramekin se pot prepara dulciurile momentului: creme brulee și lava cake. Suporturile de lumânări sunt alegerea perfectă pentru prietenele cu o fire romantică și un gust aparte pentru decorațiunile interioare. Fie că le folosește pentru a completa atmosfera mesei de Crăciun sau a unei cine romantice, suporturile de lumânare constituie un cadou clasic și elegant pentru orice femeie.

3. Cadouri pentru o cunoștință

De cele mai multe ori, când suntem invitați de Crăciun la cunoscuți, prieteni de familie sau prieteni de la serviciu, alegerea unui cadou nu este o decizie tocmai ușoară. Relația pe care o avem cu aceștia, de cele mai multe ori este una mai puțin familială. De aceea trebuie să alegem un cadou pe măsură. De obicei, cadourile care intră în această categorie sunt unele neutre, elegante, accesoriile de orice fel pentru casă. Alături de o sticlă de vin, un tirbușon colorat și foarte ușor de folosit este o alegere perfectă. Unul dintre cadourile clasice pentru casă este vaza. Pentru un plus de originalitate, poți alege o vază colorată sau una cu o formă mai specială. Totuși, poți recurge și la cadouri neașteptate, dar totodată practice. Cutiile de depozitare din carton, cu model inspirat din campurile de lavanda din regiunea Provence sunt alegerea perfectă dacă le oferiți unei cunoștințe pasionate de arta organizării casei.