Secretele cozonacului perfect
Săptămâna trecută, pe pagina de Facebook a magazinului nostru, v-am întrebat care sunt secretele pentru a prepara un cozonac perfect. Pe baza răspunsurilor voastre am descoperit că acest desert tradițional nu este simplu de făcut și că este nevoie de foarte multă muncă și dăruire.
Cozonacul este nelipsit la masa de Crăciun, dar mulți dintre noi alegem să îl cumpărăm pentru că nu avem timp să îl preparăm sau nu ne iese niciodată ca cel pe care îl mâncam la bunica atunci când eram mici. Am adunat toate sfaturile de la voi și ne-am hotărât să împărtășim aceste secrete cu toate gospodinele care vor să prepare anul acesta cozonacul perfect. Dacă urmezi îndeaproape acești pași, cozonacul tău va fi apreciat de toții invitații de la masa de Crăciun.
Înainte de toate, ingredientele de bună calitate sunt cele mai importante. Atunci când alegem făina, laptele, drojdia, zahărul, ouăle, untul și nucile, trebuie să avem grijă ca toate să fie proaspete. Pentru rezultate excelente, folosește ingrediente naturale, ecologice, de casă. Recomandăm să folosești drojdie uscată, făină cernută, puțină apă minerală și multe nuci. Toate ingredientele trebuie lăsate la temperatura camerei pentru câteva ore. În momentul în care începi prepararea aluatului, ingredientele trebuie să fie calde.
Frământă aluatul bine timp de cel puțin o oră. Un aluat frământat bine este cel care se desprinde de pe mână fără niciun efort. Trebuie să ai în vedere că cu cât frămânți mai mult și mai bine aluatul, cu atât cozonacul va ieși mai pufos.
Atât în timpul preparării și frământării aluatului, cât și în timpul în care acesta va sta la dospit, în bucătărie trebuie să fie cald. Căldura este foarte importantă pentru ca aluatul să crească și să fie pufos. Aluatul trebuie lăsat la crescut cel puțin o oră, sau chiar două.
Nu te apuca de făcut cozonaci dacă nu ai o stare bună, ești nervoasă sau supărată. Ingredientul cel mai important din compoziția unui cozonac este dragostea. Pentru prepararea cozonacului perfect este nevoie de multă răbdare și dăruire. Dragostea este cea care leagă toate celelalte ingrediente și transformă munca depusă în cel mai bun cozonac. Nu uitați, pasiune și răbdare!
Coacerea este și ea foarte importantă. Pentru a obține un cozonac ca la bunica acasă ar fi ideal să fie copt la foc de lemne, pe vatră. Dacă nu dispui de un asemenea cuptor, poți folosi și cuptorul de acasă și să obții aceleași rezultate. Cozonacul trebuie copt timp de 35-45 de minute la 200 de grade.
Acum că ai aflat toate secretele, este timpul să te apuci de treabă. Dacă ai deja tot ce îți trebuie, dar îți lipsește o tavă de cozonac de calitate, cu siguranță vei găsi tava potrivită în magazinul online.
- Septembrie 2023
- Octombrie 2022
- Aprilie 2022
- Decembrie 2020
- Octombrie 2020
- Septembrie 2020
- Iulie 2020
- Iunie 2020
- Aprilie 2020
- Februarie 2020
- Ianuarie 2020
- Decembrie 2019
- Noiembrie 2019
- Octombrie 2019
- Septembrie 2019
- August 2019
- Iulie 2019
- Iunie 2019
- Mai 2019
- Aprilie 2019
- Martie 2019
- Februarie 2019
- Ianuarie 2019
- Decembrie 2018
- Noiembrie 2018
- Octombrie 2018
- Septembrie 2018
- August 2018
- Iulie 2018
- Iunie 2018
- Mai 2018
- Aprilie 2018
- Ianuarie 2018
- Decembrie 2017
- Noiembrie 2017
- Octombrie 2017
- Septembrie 2017
- August 2017
- Iulie 2017
- Iunie 2017
- Mai 2017
- Aprilie 2017
- Martie 2017
- Februarie 2017
- Ianuarie 2017
- Decembrie 2016
- Noiembrie 2016
- Octombrie 2016
- Septembrie 2016
- August 2016
- Iulie 2016
- Iunie 2016
- Aprilie 2016
- Martie 2016
- Decembrie 2015
- Noiembrie 2015
- Octombrie 2015
- August 2015
- Iulie 2015
- Iunie 2015
- Mai 2015
- Aprilie 2015
- Martie 2015
- diqis
- brabantia
- reduceri
- bucatarie
- accesorii bucatarie
- razatoare multifunctionala
- idei
- online
- gadgeturi bucatarie
- brabantia romania
- reducere
- cadouri
- thermos
- geant? termoizolant?
- platou
- cratita
- masa
- oala
- accesorii
- ustensile de bucatarie
- trucuri in bucatarie
- idei in bucatarie
- idei practice pentru bucatarie
- 30%
- gadgeturi de bucatarie
- recipient preparare dressing
- presa usturoi
- cosuri de gunoi
- nunt?
- set tac�muri
- paste
- attraction
- pyrex
- recipient pentru hidratare
- noutati
- uscator
- rufe
- rotativ
- decoratiuni
- casa
- uscator de rufe
- craciun
- tacamuri
- cadou
- inox
- usturoi
- presa
- sticla
- legume
- rasnita