Ce accesorii NU trebuie să lipsească din baia ta

1. Savoniera. Savoniera este un fel de pătuț pentru săpunul tău. Așa cum te îngrijești de alegerea patului perfect, trebuie să acorzi o importanță deosebită și savonierei. Trebuie să găsești o savonieră care să fie pe placul tău și care să fie în tandem cu celelalte accesorii și cu designul băii. Poți folosi savoniera pentru săpunul de utilizare zilnică sau poți s-o folosești pentru săpunul tău bio de îngrijire a feței.

 

2. Dispenserul pentru săpun lichid. Săpunul lichid este varianta inovativă, mai practică și mai igienică a săpunului clasic. Industria cosmetică își îmbunătățește permanent gama de săpunuri lichide, dezvoltând proprietățile antibacteriene, de curățare și hidratare ale acestora. În plus, ai o multitudine de arome surprinzătoare din care poți alege! Pentru că producătorii au dezvoltat sticle de săpun lichid cu dispenser inclus, tendința generală este să le așezăm pe acestea în apropierea chiuvetei și să omitem aspectul estetic.

 

Însă, un dispenser elegant de săpun lichid face o diferență foarte mare în baia ta. Probabil alegi un anumit producător de săpun datorită calității acestuia, nu datorită ambalajului. În acest caz, de ce iei ambalajul ca atare? Folosește un dispenser de săpun asortat cu restul accesoriilor din baie pentru a-i oferi băii tale o nouă înfățișare. Îl umpli foarte ușor și nu trebuie să-l schimbi de fiecare dată când se termină conținutul.

 

3. Suportul pentru periuțele de dinți. Periuța de dinți este un obiect de igienă personală care trebuie depozitat într-un loc igienic. Suportul pentru periuțe de dinți este un accesoriu elegant și practic care te ajută să-ți organizezi eficient periuțele de dinți și chiar și pasta de dinți. Copiii folosesc o pastă de dinți specială pentru vârsta lor și poți opta pentru două suporturi diferite.

 

Împreună cu savoniera și dispenserul de săpun lichid, formează un set de accesorii pentru chiuvetă, iar încăperea arată mai bine dacă toate aceste produse sunt din aceeași gamă.

 

4. Suportul de prosoape. Există mai multe soluții pentru a așeza prosoapele în baie. Trebuie doar să-l alegi pe cel care se potrivește cu modul de organizare al băii tale. Prosopul intră în categoria obiectelor personale și este recomandat ca fiecare membru al familiei să folosească prosoape diferite, unul pentru față și unul pentru corp.

 

Poți opta pentru suporturi cu brațe, cârlige, cuiere sau bare de prosoape.

 

5. Etajera. Fie că vorbim despre o etajeră așezată deasupra chiuvetei sau o etajeră pentru duș, aceasta are rolul de a-ți menține în ordine produsele cosmetice. Etajerele cu mai multe niveluri pot fi așezate în interiorul cabinei de duș sau undeva deasupra căzii de baie.

 

Fiecărui membru al familiei îi poate reveni un răftuleț pe care să își păstreze cosmeticele necesare la duș. O etajeră este o alternativă practică pentru a evita dezordinea de pe marginea căzii.

 

6. Covorașul de baie. Părerile despre covorașul de baie sunt împărțite. Baia este o încăpere destul de umedă, iar un covor din material textil necesită o atenție deosebită. Acesta trebuie în permanență uscat și aerisit ca să eviți mirosurile neplăcute și mucegaiul.

 

Pe de altă parte, un covoraș din PVC poate fi de mare ajutor în baie. Fie că îl așezi pe podea sau direct în cadă sau în cabina de duș, acesta te va feri mereu de o temere: dacă alunec atunci când ies din duș? Este bine să previi acest gen de accidente folosind un covoraș antiderapant.

 

7. Coșul de gunoi. Dacă în coșul de gunoi din bucătărie poți arunca orice fel de deșeuri, coșul de gunoi de baie nu este destinat deșeurilor biodegradabile. Acesta este mai mic, de obicei de 3 sau 5 litri, și se folosește pentru articolele de igienă. Un coș de gunoi pentru baie este un articol foarte practic.

 

8. Perdeaua de duș. Dacă ai cabină de duș, perdeaua de duș nu este necesară în baia ta. În schimb, dacă ai cadă de baie, o perdea de duș este esențială. În primul rând, aceasta nu permite apei să ajungă pe podea (și covorașul tău rămâne uscat!). În al doilea rând, îți oferă un plus de intimitate în momentul tău de răsfăț din cadă.

 

9. Peria de WC. Peria de WC este mai degrabă un articol practic decât unul elegant. Totuși, poți opta pentru o perie de WC cu un suport care ascunde foarte bine peria propriu-zisă. Igienizarea toaletei este un proces foarte important pentru neutralizarea microbilor și implicit pentru sănătatea ta.

 

10. Suportul pentru hârtie igienică. Da, suportul pentru hârtia igienică. La prima vedere pare un accesoriu indispensabil, pe care toată lumea îl are. Totuși, mulți nu-i văd utilitatea și aleg să așeze sulul de hârtie igienică pe marginea chiuvetei sau pe bazinul toaletei.

 

Un articol de igienă care intră în contact direct cu corpul tău trebuie păstrat într-un mod igienic. Suporturile pentru hârtie igienică sunt prevăzute cu o apărătoare care protejează hârtia de praf.