Înghețata și-a câștigat deja statutul de „desert preferat” al nostru mai ales în anotimpul de vară când avem nevoie de multe momente fresh și relaxante din cauza temperaturilor insuportabile din termometre. Însă cât de multă înghețată poți cumpăra la o sesiune de cumpărături? Nu mai bine înveți cum să o pregătești acasă? În acest fel, mai adaugi o rețetă în lista celor pe care le stăpânești bine și îți bucuri simțurile, dar și pe cele ale oamenilor dragi, ori de câte ori simți nevoia.

Oricâte rețete ai căuta pe internet, majoritatea păstrează aceeași linie și aceleași ingrediente de bază, însă diferă aromele folosite, în funcție de preferințe. Nu te gândi că ai nevoie de aparate speciale și costisitoare. Înghețata poate fi preparată acasă printr-o metodă foarte simplă, descoperită și patentată de David Lebovitz. Secretul acestei metode constă în amestecarea compoziției finale, după ce ai pus-o la congelator, la fiecare 30 de minute. Însă, nu acesta este singurul secret. Mai ai nevoie și de o rețetă bine pusă la punct pentru un rezultat perfect.

Lista cu ingredientele de care ai nevoie sună cam așa: 500 mililitri de smântână pentru frișcă, 250 mililitri de lapte gras, 150 grame de zahăr, 5 gălbenușuri, o păstaie de vanilie, o linguriță de extract de vanilie și un praf de sare. Pentru a fi sigură că pui cantitățile exacte, folosește o cană gradată. Cu aceste cantități vei obține un litru de înghețată.

Poți schimba, după preferințe, vanilia cu cacaoa sau orice altă aromă îți este pe plac. Spre exemplu, poți face chiar tu sortimentul straciatella dacă adaugi 140 grame de ciocolată topită peste înghețata de vanilie pe care tocmai ai preparat-o. Ține cont că acest proces se face după ce ai lăsat înghețata la congelator timp de 45 de minute. În etapele următoare, când trebuie să amesteci la un interval de 30 de minute, ciocolata întărită se va sfărâma în bucățele mici și, astfel, obții o straciatella de te lingi pe degete.

Nu uita de partea de plating, chiar dacă servești înghețata celor dragi. Te poți folosi de lingura pentru înghețată pentru a obține cupele perfecte. Înghețata de vanilie, spre exemplu, merge foarte bine cu dulceață și în acest fel adaugi un plus și la partea de decor. Vezi ce articole de bucătărie îți mai lipsesc și caută-le în magazinul nostru online.