Rețete dulci asortate cu vara

De acum copiii sunt, oficial, în vacanța de vară, timp în care se vor juca în voie toată ziua și vor avea tot felul de pofte, mai ales de dulcegării colorate și aromate. Dacă ai dexteritate în ale bucătăriei, toate ustensilele, recipientele și tăvile la îndemână, rezultatele nu au cum să fie altfel decât delicioase și pe placul piticilor tăi.

Iată câteva rețete de vară pe care urmează să ți le prezentăm pentru un succes garantat. Și pentru că afară temperaturile trec de limitele suportabilului, îți vom face cunoștință doar cu rețetele care sunt gata în mai puțin de o oră, fără să fie nevoie să le ții la cuptor ore întregi.

Prima în topul preferințelor noastre este Lămâița glazurată pentru care ai nevoie (pentru blat) de:

- făină

- zahăr

- ouă

- iaurt simplu

- ulei

- coajă și zeamă de lămâie

Pentru glazură îți trebuie zahăr pudră, coajă și zeamă de lămâie. Doar amestecă ingredientele pentru blat și lasă-le să se coacă la cuptor într-o tavă dreptunghiulară doar 10 minute, timp în care te poți ocupa de pregătit glazura. După ce s-a răcit blatul, pune glazura peste și lasă prăjitura la rece pentru 30 de minute.

Te-ai gândit vreodată că un cheesecake poate fi gata în doar 9 minute? Fă-ți lista de cumpărături cu brânză de vaci, ouă, zahăr, budincă de vanilie, zeamă și coajă de lămâie. Dacă vrei să ornezi frumos prăjitura, mai trece și frișcă, zahăr vanilat, zahăr și dulceață cu gust acrișor sau fructe. După ce ai mixat bine ingredientele, până la omogenizare, pune amestecul într-o tavă rotundă pentru copt și lasă-le să se odihnească la cuptor timp de 9 minute. În timpul ăsta poți bate frișca pentru decor.

Făină, cacao, praf de copt, unt topit, zahăr bun, ouă și Nutella îți sună cunoscut? Exact, vorbim despre negresă, o prăjitură care ne aduce aminte de copilărie. După ce ai amestecat ingredientele pune-le într-o tavă pătrată și lasă prăjitura la cuptor 30-40 de minute, până se coace bine. După ce s-au răcit toate prăjiturelele pe care le-ai pregătit, asigură-te că le tai cu un cuțit foarte bine ascuțit.

În magazinul nostru online găsești un set de 6 cuțite care se potrivește la fix cu nevoile tale. Așază-le în farfurii cu stil, cu un design frumos, indiferent dacă îți servești piticii sau invitații – luna aceasta le găsești la promoție. Pentru un plus de decor și gust, pune pe farfurie și o cupă de înghețată, iar astfel desertul se transformă într-unul răcoros. Și cum platingul contează, găsești lingura de înghețată din inox aici. Nu uita nici de băuturile răcoritoare și păstrează-le la o temperatură optimă cu câteva cuburi de gheață ținute în frapieră.

În magazinul nostru online găsești o diversitate de tăvi, boluri și alte ustensile care să îți fie de folos atunci când îți petreci timpul în bucătărie.