Protejează-ți sănătatea! Curățarea și igienizarea aparatelor de aer condiționat, obligatorie

Suntem deja în plină vară, temperaturile depășesc frecvent 30 și de grade, iar aparatul de aer condiționat a devenit cel mai bun prieten al nostru atât acasă, cât și la birou. Pentru că aparatul de aer condiționat este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și mirosurilor neplăcute, curățarea periodică este obligatorie din două motive:

- Prelungirea duratei de viață a echipamentului în sine;

- Protejarea sănătății tale și preîntâmpinarea riscurilor apariției unor infecții ale căilor respiratorii.

 

Ce poți face?

1) Curăță aparatul de aer condiționat cel puțin de două ori pe an. Primăvara și toamna sunt momentele ideale pentru igienizare.

2) Schimbă filtrele de aer condiționat. Acestea adună cele mai multe bacterii. Pe timp de vară, filtrele ar trebui schimbate lunar. Există modele care se adaptează tuturor modelelor de aparate, fii fără griji!

3) Elimină mirosurile și bacteriile cu ajutorul spray-urilor speciale. Sprayul Climasan, de exemplu, are un efect igienizat, antibacteric, germicid, plăcut parfumat, pentru filtrele aparatelor de aer condiționat casnice sau auto. Climasan se aplică pe filtrele AC-ului. Totuși, pentru o eficiență maximă, îți recomandăm să cureți inclusiv carcasa AC-ului folosind spray-ul Climanet.

 

Acum că știi aceste trucuri, îți mai recomandăm să ții cont și de următoarele.

- Scoate aparatul din priză.

- Folosește o mască și mănuși atunci când treci la curățarea AC-ului

- Să ai la îndemână o șurubelniță și un scaun sau o scară.

 

Mai putem spera la o vară răcoroasă doar cu AC. Prin urmare, ai grijă de aparatul tău de aer condiționat ca să ai grijă de tine.