Idei de amenajare a mesei de sărbători

Masa festivă de Crăciun este cea care alături de brad și alte ornamente specifice, reușește să întregească atmosfera de sărbătoare. Pentru a marca acest moment important, cu puțină creativitate se pot face un aranjament spectaculos al acesteia care să transforme totul într-o atmosferă caldă, de poveste, în familie. În funcție de cei pe care îi vei avea la masă, în special dacă este vorba despre familie sau prieteni, este indicat să te străduiești ca decorațiile și felul în care așezi tacâmurile să fie unul cât mai original.

Mai întâi de toate, trebuie să alegi o paletă cromatică pe care să o folosești, fără a combina prea multe culori. Poți opta pentru culorile tradiționale de Crăciun, roșu și verde sau pentru alte combinații care în mod obligatoriu să conțină argintiu sau auriu care completează atmosfera de poveste. Sfatul nostru este să optezi pentru o față de masă roșie, la care să asortezi șervețele pentru tacâmuri în aceeași nuanță. Sunt un accesoriu important în aranjamentul de Crăciun, așa că te poți juca și poți încerca și cele simple, cu imprimeuri de sezon, cum ar fi oameni de zăpadă, globuri sau steluțe. Un plus de magie este adus de o idee aparent simplă, dar cu efect vizual enorm, și anume prinderea șervețelelor cu un inel argintiu sau auriu, la mijlocul acestuia. Noi ne-am gândit la acest set format din șase inele, deoarece dau impresia de strălucire prin faptul că forma este de coroană regală, efect sporit de pietrele cu care sunt accesorizate. Tot în aceeași idee, a magiei create prin strălucire, ne-am gândit că ar merge perfect de asortat un set de traverse argintii. O singură traversă este potrivită pentru o masă pătrată, iar setul de două traverse este potrivit pentru o masă dreptunghiulară.

Să nu uităm de farfurii și tacâmuri, pe care trebuie să le asortezi de asemenea și să le integrezi în atmosferă. Farfuriile și tacâmurile cele mai potrivite sunt tot cele aringii sau aurii, culoarea mesei fiind deja dată de fața de masă. Recomandăm un set complet de tacâmuri. De asemenea, fiind un moment deosebit și pentru ca masa să fie rafinată, recomandăm folosirea paharelor de cristal, de orice culoare. Pentru o față de masă roșie, de exemplu, paharele potrivite sunt cele simple, albe sau aurii, iar recomandarea noastră este setul de 18 pahare pentru vin, șampanie și apă. Lumânările nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun, deoarece creează impresia de intimitate și de liniște interioară. Un aranjament cu cinci-șase lumânări roșii sau aurii este mai mult decât suficient pentru o masă festivă. Restul depinde doar de imaginația fiecăruia, recomandat fiind să nu lipsească din peisaj conurile de brad, crenguțele sau globurile colorate.