Să fii hidratat este obligatoriu indiferent de anotimp sau de temperatură, deoarece fiecare celulă, fiecare organ și fiecare parte a corpului are nevoie de apă pentru a lucra corect. De exemplu, corpul uman are nevoie de apă pentru a-și menține temperatura sau pentru a-și lubrifia articulațiile.

Mai exact, apa este vitală pentru sănătate. Apa reprezintă mai mult de jumătate din greutatea corpului. Deoarece pierdem apă în fiecare zi, în fiecare moment, chiar și atunci când respirăm, este necesar să înlocuim apa pe care o pierdem pentru a preveni deshidratarea.

Simptome ale deshidratării: senzație de sete accentuată, dureri de cap, oboseală, piele și gură uscate sau, când deshidratarea este severă, chiar confuzie și amețeală Știi câtă apă trebuie să consumi în fiecare zi pentru a nu fi deshidrat? Cu siguranță ai auzit diferite recomandări cu privire la câtă apă ar trebui să consumăm. Desigur, aceasta depinde de fiecare persoană. În timp ce pentru unele persoane mai puțin de opt pahare ar putea fi de ajuns, alte persoane au nevoie de mai mult de opt pahare în fiecare zi.

În medie, cantitatea ideală ar fi undeva între șase și opt pahare, ceea ce reprezintă aproximativ echivalentul a 1,5 - 2 litri de apă. Ce alte lichide putem consuma în afară de apă? Chiar dacă apa este cea mai bună opțiune pentru a ne menține hidratați, există și alte băuturi și alimente care au același efect, doar că, spre deosebire de apă, acestea pot adăuga calorii suplimentare. La aportul zilnic de apă pot contribui fructele, legumele și sucurile lor (pepenele verde, roșiile, salata verde) sau ciorbele și supele. Recomandări pentru a te menține hidratat:

- Poartă mereu la tine o sticlă cu apă atunci când pleci de acasă; 

- Când simți că îți este foame, bea apă, deoarece setea este adesea confundată cu foamea;

- Încearcă să îți faci un program pe care să îl respecți: bea apă când te trezești, la micul dejun, prânz și cină și înainte de a merge la culcare. Dacă ți se pare mai simplu, bea un pahar mic de apă la începutul fiecărei ore;

- Dacă nu îți place gustul de apă plată, încearcă să adaugi o felie de lămâie.