Platouri - Aspect și utilitate

Aperitivele sunt delicatese care te scot din impas atunci când aștepți musafiri și vrei să-i impresionezi cu ceva delicat și ușor de servit. Indiferent că sunt calde sau reci, sunt cunoscute ca fiind gustări care se iau înainte de masă, pentru a stimula pofta de mâncare. Însă preparatele în sine nu sunt singurele care stimulează apetitul, ci contează și platourile de pe care sunt servite.

Platoul dreptunghiular este ideal pentru aranjarea armonioasă a gustărilor reci. Chifteluțe, legume, felii de cașcaval sau șuncă, toate sunt bunătăți care îți fac cu ochiul de pe un astfel de platou. De cele mai multe ori, acest tip de platou este confecționat din porțelan sau din lemn, iar noi îți sugerăm o variantă care le îmbină pe ambele. Porțiunea din lemn este suport pentru scobitori, pentru servirea aperitivelor.

Platoul rotativ este asociat cu servirea prăjiturilor. Este ideal, deoarece poți pune pe el mai multe sortimente, îl așezi în centrul mesei, iar invitații se vor servi singuri. De obicei, este fabricat din sticlă sau porțelan și poate avea și capac pentru a păstra mai proaspete prăjiturile. Noi îți propunem acest platou din sticlă, cu picior și capac.

Platoul pentru aperitive și alte preparate făcute în casă este deosebit, deoarece, spre deosebire de un platou clasic, acesta are de cele mai multe ori compartimente pentru fiecare preparat. Un astfel de exemplu este platoul tip paletă pentru pictură, cu un design elegant, datorită celor șase compartimente. Cinci dintre ele sunt pentru diferitele tipuri de sosuri și unul este pentru preparatul de bază.

De asemenea, și platoul pentru servirea ouălor va da mesei tale un aer elegant, datorită compartimentelor separate în care va fi așezat fiecare preparat din ouă. Ca să-ți dăm o mână de ajutor, te sfătuim să vizitezi și site-ul nostru www.diqis.ro sau să ne vizitezi direct în magazinele noastre din Iași și București, unde vei găsi o mare varietate de astfel de platouri care cu siguranță îți vor impresiona invitații.