Rețete de smoothie-uri delicioase pentru toamnă

Toamna este colorată nu numai din punctul de vedere al coloritului frunzelor, care înfrumusețează peisajul, ci și din cel al roadelor pomilor fructiferi, îndeosebi.

Dacă te întrebi „De ce?”, avem un singur motiv delicios și sănătos: smoothie-urile! În acest anotimp ai posibilitatea de a combina tot felul de fructe, dar și legume, în funcție de rețeta pe care o vei alege. Cel mai mare avantaj al smoothie-urilor constă în bogăția nutrienților și proteinelor pe care le conține. Și unde mai pui că este foarte rapid de preparat, distractiv și poate înlocui cu succes o gustare dintre mese! Dar cum roadele toamnei sunt bogate, probabil că îți este greu să te gândești la o rețetă ori la ce combinații ai putea face, pentru ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor tale.

Din acest motiv, îți propunem câteva rețete variate și simple.

Prima variantă înglobează mărul, pudra de scorțișoară, untul de migdale, laptele de migdale și tărâțea integrală. Ai nevoie doar de un blender în care să pui toate ingredientele. Prima dată trebuie să torni laptele de migdale, pentru ca smoothie-ul să se omogenizeze perfect.

A doua rețetă are ca ingredient principal para, alături de care se mai pun câțiva fulgi de ovăz, o banană, puțină pudră de sorțișoară, lapte de migdale și tărâțe integrale. Dacă iubești smochinele, atunci combină-le repede cu o pară, o banană, o ceașcă de lapte de migdale și o lingură de tărâțe. Iar pentru a-l savura rece, adaugă și câteva cuburi de gheață. Foarte multe persoane caută rețete în care dovleacul să fie în prim-plan, așa că îți propunem să îl pui alături de o banană, o lingură de miere, o ceașcă de lapte de migdale, câteva smochine, o lingură de tărâțe și una de pudră de scorțișoară.

O altă rețetă delicioasă adună în blender două pere, o jumătate de avocado, o lingură de miere și câteva cuburi de gheață. Un smoothie mai interesant poate fi făcut cu o pară, o jumătate de castravete, frunze de spanac, o ceașcă de lapte de migdale, o lingură de unt de arahide, o linguriță de scorțișoară, o jumătate de linguriță de stevie (ca îndulcitor) și câteva cuburi de gheață. Dacă pui în blender o banană, câteva afine, o pară, suc de mere, o ceașcă de lapte de soia și o linguriță de miere îți va ieși un smoothie delicios! Iubitorii de ciocolată trebuie să știe că pot combina acest dulce (200 de grame) cu o pară, două banane și câteva boabe de cacao, iar rezultatul va fi fabulos. Ingredientele, în mare parte, sunt aceleași, diferite fiind doar fructele pe care alegi să le folosești.

Există o varietate de variante de smoothie-uri de toamnă. Așa că, mai poți combina coacăze, piersici și ghimbir sau mango, pere, ghimbir, banane, semințe de chia, semințe de in, suc de lămâie și iaurt grecesc. Așadar, poți să-ți faci toamna mai delicioasă combinând tot felul de fructe, semințe, legume și, eventual, cuburi de gheață într-un blender, care va face toată treaba în locul tău. Smoothie-ul rezultat poate înlocui cu succes micul dejun sau o oricare altă gustare dintre mese.

Să ai poftă!