Sfaturi utile pentru o amenajare dichisită

O casă primitoare este una frumos amenajată, care înglobează idei creative și ingenioase. Însă, cheia succesului nu stă, neapărat, în piesele de mobilier, ci în elementele de decor. În următoarele rânduri vei primi câteva sfaturi utile care îți vor transforma livingul și dormitorul în spații prietenoase și călduroase. După ce ai achiziționat piesele de mobilier pentru fiecare cameră în parte, aceasta trebuie însuflețită cu tablouri, pentru ca pereții să nu fie goi și reci. Majoritatea oamenilor optează acum pentru zugrăvirea în non-culoarea alb, ceea ce le permite să caute apoi elemente de decor viu colorate și vesele. Astfel că poți să cumperi tablouri în nuanțe de verde (culoare care creează impresia de „zen”), violet (despre care se spune că stimulează creativitatea), albastru (care, deși este o culoare destul de rece, este aleasă pentru liniștea pe care o aduce cu sine), ori chiar multicolore, potrivite mai ales pentru amenajările în stil retro.

Și ramele foto, în diferite forme, sunt din ce în ce mai căutate, deoarece reușesc să scoată în prim plan cele mai fericite amintiri. Florile sunt prezente în orice casă, în special în living. Te sfătuim să optezi pentru un set de mese decorative, cu o înălțime mică spre medie, pe care să așezi câteva vaze și în care să pui flori de sezon. În cazul în care nu agreezi ideea plantelor naturale, orientează-te către cele artificiale, de dimensiuni mari. Canapelele simple, în nuanțe deschise, pot prinde viață cu ajutorul unor perne colorate. Pentru a nu crea impresia de monotonie, îndrăznește să alegi mai multe culori, în așa fel încât livingul tău să aibă un aer vesel.

Dormitorul este camera aceea confortabilă a casei unde ne dorim să avem un somn relaxant, astfel că alegerea perdelei este importantă. Pentru cei care vor să fie cât mai puțin deranjați de luminile de afară, perdelele din poliester reprezintă soluția ideală. În schimb, dacă vrei mai multă lumină naturală, atunci orientează-te către o perdea din fire ori tip franjuri. Fiecare dormitor are un colțișor amenajat pentru studiu, unde ar trebui să se regăsească o lampă ori chiar un lampadar, care să ofere lumina necesară atunci când afară se înnoptează. În același timp, nelipsite sunt și ceasurile de perete, care au început să fie agățate pe perete mai mult cu rol decorativ, decât cel de afișare a timpului. Deoarece suntem într-un anotimp care ne joacă feste din punctul de vedere al temperaturilor, este de preferat să ai la îndemână o pătură pufoasă din flanel, care să te facă să te încălzești imediat, oricât de înfrigurat ești.

Iată ce simplu este să amenajezi principalele încăperi ale casei tale, cu doar câteva obiecte de decor atent alese. Te poți considera cu adevărat norocos, pentru că în această perioadă avem reduceri atractive tocmai la această categorie, de Home & Deco. Intră aici și profită de promoțiile toamnei!