Rețetă de Crăciun - pui umplut cu gutui

Anul acesta, alături de toate bunătățile tradiționale pe care le vei pregăti pentru masa de Crăciun, ne-am gândit să îți oferim o idee deosebită pentru un preparat special. Preparatele de Crăciun, din carne de porc, trebuie echilibrate cu unul ușor și delicios. Pentru aceasta am ales o rețetă cu pui și..gutui. Noi am gătit deja această rețetă pentru voi și rezultatul este unul peste măsura așteptărilor. Puiul fraged și suculent ne-a lăsat gura apă și am decis că acest preparat se potrivește perfect la masa festivă de Crăciun.

Alături de prietena noastră Dana Burlacu, am gătit în studioul celor de la Soft and Grace deliciosul pui umplut cu gutui. Fără să fie o rețetă sofisticată, puiul cu gutui este foarte ușor de pregătit, are o notă festivă și un gust de neuitat. Mai jos, găsești rețeta și toți pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru prepararea acestei rețete.

Ingrediente pentru 4-6 persoane:

* 1 pui intreg

* 2-3 gutui

* 6 cartofi

* 1/4 dintr-un dovleac

* 2-3 linguri ulei

* sare, piper

* fulgi chili (optional)

* 1 lingura miere de albine

* 2-3 fire de rozmarin proaspat

Puiul se spală și se șterge cu un șervet de hârtie. Se sărează și piperează în interior și la exterior. Puiul se umple cu felii de gutui și i se leagă picioarele între ele pentru a menține o formă frumoasă.

Într-o tavă se pun puiul umplut în mijloc si restul gutuilor tăiate cuburi impreuna cu cartofii și dovleacul. Se stropesc cu ulei și se adaugă rozmarin.

Pentru un rezultat delicios, găsești tava perfectă în magazinul on-line Diqis. Tava se dă la cuptor pentru 45-50 minute la 190 grade Celsius. Cu 15 minute înainte de a fi gata, puiul se scoate și se unge cu miere.

Te-am convins? Așteptăm să ne trimiți impresii despre acest preparat și poze cu rezultatul delicios :)