Rețetă de Revelion- aperitive festive cu somon

Pentru masa festivă de Revelion, aperitivele sunt primele preparate cu care ne impresionăm invitații. Pentru un rezultat garantat, alege un aperitiv delicios, foarte simplu de făcut. În noaptea de Anul Nou, este esențial ca pe fiecare masă să existe un preparat cu pește.

Tradiția spune că în noaptea dintre ani trebuie să mâncăm pește pentru ca în noul an să ne strecurăm printre probleme la fel ca peștele în apă. Cea mai bună alegere este somonul, un pește delicios, cu foarte multe proprietăți nutriționale, bogat în acizi grași si Omega 3.

Noi am pregătit deja aceste aperitive pentru voi împreună cu Dana Burlacu, în studioul celor de la Soft and Grace. Preparatul întrunește gusturi și texturi diferite care se îmbină perfect într-un rezultat delicios. Gustul specific, puțin sărat al somonului, alături de textura fină a cremei de brânză este completat de parfumul puternic al mărarului și de gustul acrișor al rodiei.

Mai jos, găsești toate ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Ingrediente:

- 1 baghetă integrală

- 100 g somon afumat

- 300 g brânză de vaci

- 150 g smântână 

- 1 legătură mărar

- 1 ceapă roșie

- 1/2 rodie

- sare

Mod de preparare

- Bagheta se taie felii subțiri.

- Se prepară crema de brânza din brânza de vaci, smântâna, mărarul tocat marunt (lăsam câteva fire de mărar pentru decor) și sare. Crema de brânza trebuie să fie cremoasă și să se întindă cu ușurință. Nu uita să o guști și să o potrivești de sare.

- Ceapa tăiată mărunt se adaugă în compoziție.

- Somonul se taie in fâșii mici, de cca 1 cm grosime, astfel încât să mai rămână puțin loc pe feliuța de pâine.

- Ungem feliile de baghetă cu crema de brânză. Pe fiecare felie așezăm o fâșie de somon afumat, 2-3 bobițe de rodie si o frunză de mărar. Pentru servirea elegantă a acestui preparat, am ales un platou rotund cu model auriu, specific meselor festive.

Bonus, am pregătit un aranjament special de sărbători cu produse din magazinul on- line Frarom Shop. Cana cu steluțe și tava dreptunghiulară cu motive de Crăciun sunt perfecte pentru servirea unei băuturi calde în sezonul rece. Noi am ales un ceai de mere, portocale și scorțișoară, specific acestui anotimp. Alege băutura caldă preferată, vin fiert, ciocolată caldă, ceai etc. și surprinde-ți invitații cu modul original de servire.

Sticlele luminoase sunt perfecte pentru a crea o atmosferă plăcută și liniștitoare.