Rețetă de Revelion- aperitive festive cu somon
Pentru masa festivă de Revelion, aperitivele sunt primele preparate cu care ne impresionăm invitații. Pentru un rezultat garantat, alege un aperitiv delicios, foarte simplu de făcut. În noaptea de Anul Nou, este esențial ca pe fiecare masă să existe un preparat cu pește.
Tradiția spune că în noaptea dintre ani trebuie să mâncăm pește pentru ca în noul an să ne strecurăm printre probleme la fel ca peștele în apă. Cea mai bună alegere este somonul, un pește delicios, cu foarte multe proprietăți nutriționale, bogat în acizi grași si Omega 3.
Noi am pregătit deja aceste aperitive pentru voi împreună cu Dana Burlacu, în studioul celor de la Soft and Grace. Preparatul întrunește gusturi și texturi diferite care se îmbină perfect într-un rezultat delicios. Gustul specific, puțin sărat al somonului, alături de textura fină a cremei de brânză este completat de parfumul puternic al mărarului și de gustul acrișor al rodiei.
Mai jos, găsești toate ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi.
Ingrediente:
- 1 baghetă integrală
- 100 g somon afumat
- 300 g brânză de vaci
- 150 g smântână
- 1 legătură mărar
- 1 ceapă roșie
- 1/2 rodie
- sare
Mod de preparare:
- Bagheta se taie felii subțiri.
- Se prepară crema de brânza din brânza de vaci, smântâna, mărarul tocat marunt (lăsam câteva fire de mărar pentru decor) și sare. Crema de brânza trebuie să fie cremoasă și să se întindă cu ușurință. Nu uita să o guști și să o potrivești de sare.
- Ceapa tăiată mărunt se adaugă în compoziție.
- Somonul se taie in fâșii mici, de cca 1 cm grosime, astfel încât să mai rămână puțin loc pe feliuța de pâine.
- Ungem feliile de baghetă cu crema de brânză. Pe fiecare felie așezăm o fâșie de somon afumat, 2-3 bobițe de rodie si o frunză de mărar. Pentru servirea elegantă a acestui preparat, am ales un platou rotund cu model auriu, specific meselor festive.
Bonus, am pregătit un aranjament special de sărbători cu produse din magazinul on- line Frarom Shop. Cana cu steluțe și tava dreptunghiulară cu motive de Crăciun sunt perfecte pentru servirea unei băuturi calde în sezonul rece. Noi am ales un ceai de mere, portocale și scorțișoară, specific acestui anotimp. Alege băutura caldă preferată, vin fiert, ciocolată caldă, ceai etc. și surprinde-ți invitații cu modul original de servire.
Sticlele luminoase sunt perfecte pentru a crea o atmosferă plăcută și liniștitoare.
- Septembrie 2023
- Octombrie 2022
- Aprilie 2022
- Decembrie 2020
- Octombrie 2020
- Septembrie 2020
- Iulie 2020
- Iunie 2020
- Aprilie 2020
- Februarie 2020
- Ianuarie 2020
- Decembrie 2019
- Noiembrie 2019
- Octombrie 2019
- Septembrie 2019
- August 2019
- Iulie 2019
- Iunie 2019
- Mai 2019
- Aprilie 2019
- Martie 2019
- Februarie 2019
- Ianuarie 2019
- Decembrie 2018
- Noiembrie 2018
- Octombrie 2018
- Septembrie 2018
- August 2018
- Iulie 2018
- Iunie 2018
- Mai 2018
- Aprilie 2018
- Ianuarie 2018
- Decembrie 2017
- Noiembrie 2017
- Octombrie 2017
- Septembrie 2017
- August 2017
- Iulie 2017
- Iunie 2017
- Mai 2017
- Aprilie 2017
- Martie 2017
- Februarie 2017
- Ianuarie 2017
- Decembrie 2016
- Noiembrie 2016
- Octombrie 2016
- Septembrie 2016
- August 2016
- Iulie 2016
- Iunie 2016
- Aprilie 2016
- Martie 2016
- Decembrie 2015
- Noiembrie 2015
- Octombrie 2015
- August 2015
- Iulie 2015
- Iunie 2015
- Mai 2015
- Aprilie 2015
- Martie 2015
- diqis
- brabantia
- reduceri
- bucatarie
- accesorii bucatarie
- razatoare multifunctionala
- idei
- online
- gadgeturi bucatarie
- brabantia romania
- reducere
- cadouri
- thermos
- geant? termoizolant?
- platou
- cratita
- masa
- oala
- accesorii
- ustensile de bucatarie
- trucuri in bucatarie
- idei in bucatarie
- idei practice pentru bucatarie
- 30%
- gadgeturi de bucatarie
- recipient preparare dressing
- presa usturoi
- cosuri de gunoi
- nunt?
- set tac�muri
- paste
- attraction
- pyrex
- recipient pentru hidratare
- noutati
- uscator
- rufe
- rotativ
- decoratiuni
- casa
- uscator de rufe
- craciun
- tacamuri
- cadou
- inox
- usturoi
- presa
- sticla
- legume
- rasnita