Rețetă de primăvară - pui cu lămâie, parmezan și sparanghel

La sfârșitul iernii ne-am gândit să îți oferim o idee rapidă și extrem de gustoasă pentru un preparat pe care îl poți găti pentru prânz sau cină. Această rețetă de primăvară cu care vrem să te surprindem îmbină aromele puternice de lămâie, usturoi și miere cu puiul învelit în pesmet crocant și parmezan fin granulat. Pentru că la începutul primăverii avem nevoie de vitamine și minerale, am ales o rețetă cu sparanghel. Cunoscut pentru proprietățile sale, sparanghelul gustos și crocant, este garnitura perfectă la începutul primăverii. Mai mult, rețeta se prepară la cuptor, este lipsită de grăsimi rele și este foarte rapid și ușor de pregătit.

 

Ingrediente:

- 700 grame piept de pui dezosat, fără piele

- 50 grame de făină

- 125 grame pesmet japonez Panko

- 100 grame parmezan ras

- 1 linguriță pătrunjel uscat

- 1 jumătate de linguriță pudră de usturoi

- 3-4 lămâi

- 1 lingură de usturoi mărunțit

- 8 linguri de unt nesărat topit

- 1 lingură de piper cu lămâie

- 450 grame de sparanghel 

- 3 linguri ulei de măsline

- 3 linguri de miere

- Opțional: pătrunjel proaspăt, 1 lămâie pentru decor

 

Preparare rețetă de primăvară:

- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Tapetați tava cu hârtie de copt și lăsați-o deoparte.

- Aveți nevoie de 3 castroane. Puneți făina intr-unul dintre ele.

- În alt castron amestecați pesmetul panko, 50 de grame de parmezan ras, pătrunjelul uscat, pudra de usturoi, jumătate de linguriță de sare și jumătate de linguriță de piper.

- În cel de-al treilea castron, amestecați 1-2 lingurițe de coajă de lămâie rasă, 4-5 linguri de zeamă de lămâie, usturoiul mărunțit și 5 linguri de unt topit. Păstrați 4 linguri din acest amestec pentru mai târziu.

- Tăiați pieptul de pui în fâșii (aprox. 5 cm).

- Treceți degețelele de pui prin făină, scufundați-le în amestecul de lămâie și usturoi și apoi înveliți-le cu amestecul de parmezan și pesmet panko.

- Așezați degețelele pe tava pregătită anterior. Presărați tot amestecul de parmezan și panko care v-a rămas peste pui. Presărați piper cu lămâie.

- Introduceți tava în cuptorul încălzit timp de 10 minute.

- Scoateți tava și întoarceți degețelele de pui pe partea cealaltă.

- Așezați sparanghelul lângă pui și adăugați sosul de lămâie și unt pe care l-ați păstrat peste acesta. Presărați parmezanul rămas și amestecați cu un clește.

- Opțional, puteți adăuga felii de lămâie peste pui.

- Puneți din nou în cuptor pentru alte 10- 12 minute, până ce temperatura din interiorul puiului atinge 75 grade C.

- Între timp, amestecați cele 3 linguri de unt topit rămase, 3 linguri de zeamă de lămâie, 1-2 lingurițe coajă de lămâie, 3 linguri ulei de măsline și 3 linguri de miere într-un castron mic. Adăugați puțin piper și pătrunjel dacă doriți.

- Scoateți tava din cuptor, adăugați amestecul de miere și savurați.

- Nu adăugați acest amestec decât în momentul în care plănuiți să îl mâncați.

Îți surâde această rețetă de primăvară pe care ți-o propunem? Dacă te hotărăști să o încerci, dă-ne de veste pe Facebook